vervolgpagina-banner

Blog


‘Ik had erg weinig energie… en dat bleek aan voeding te liggen’

energie
BLOGFit worden | 15 december 2021

Er zijn verschillende doelen om te sporten. Sommige mensen willen gewicht verliezen, anderen willen hun conditie verbeteren. In dit blog het verhaal van Wendy (43), die wilde sporten om zich weer iets energieker te voelen. Het probleem bleek alleen ook op een ander gebied te zitten.

Genoeg lichaamsbeweging

‘Zou ik mijzelf lui noemen? Dat zou ik niet direct zeggen. Maar ik moet wel toegeven dat ik voordat ik begon met bewegen vaak stilzat. Ik heb een zittend beroep en ga er met de auto heen, je kunt het resultaat dus wel bij elkaar optellen. De meeste beweging kreeg ik in het weekend wanneer ik een stukje ging wandelen. Dat was eigenlijk niet genoeg lichaamsbeweging natuurlijk.’

Eindeloze vermoeidheid

‘Ik merkte dat ik mij best moe voelde. Niet alleen in de ochtend, wanneer ik nog wat op moest starten, maar de hele dag door. Een beetje lusteloos. Futloos. Ik wachtte tot de energie zou komen en dronk behoorlijk wat koffie om dit voor elkaar te krijgen, maar nee hoor, het vermoeide gevoel bleef. Nu legde ik snel de link: van alleen stilzitten krijg je natuurlijk geen energie. Het was dus tijd om in beweging te komen.’

Persoonlijke begeleiding bij het sporten

‘Zo kwam ik uit bij Harmen Sterk. Met een persoonlijke trainer moest het mij gaan lukken om de beweging én de motivatie voor die beweging te vinden. Zo kon ik weer fitter worden. Ik zag mijzelf niet zomaar naar een sportschool gaan en tussen ervaren sporters gewichtheffen. Op deze manier is het veel fijner. De persoonlijke ondersteuning zorgt er bovendien voor dat ik kan trainen op mijn niveau én dit niveau steeds beter kan verbeteren. Het gaat erg prettig en is meestal erg gezellig.’

Een andere oorzaak?

‘En toch kwam de energie nog niet direct terug. Hoewel het bewegen steeds beter ging, merkte ik toch dat ik vooral in de avonden echt kapot was. Dat kaartte ik aan bij Harmen. We hebben toen naar alle onderdelen van mijn leven gekeken. Slaapritme natuurlijk, maar ook voeding en gewoontes. Dat was een eye-opener. Ik dacht redelijk prima te eten, met gewoon brood, wat groentes en ’s avonds een pastaatje of AVG’tje. Het bleek alleen dat ik veel voedingsstoffen nog miste. Bepaalde vitamines en mineralen waren in alles wat ik at niet terug te vinden. Je krijgt er niet snel klachten van, maar wél een vermoeid gevoel.’

Samen aan de slag

‘Toen zijn we aan de slag gegaan om dit te verbeteren. Ik kreeg advies voor supplementen die ik nodig had om mijn gezondheid te verbeteren. Samen met het blijven voortzetten van de trainingen deed ik alles wat ik kon om mijn energie weer te herstellen. Met effect: het duurde even, en het kostte wat om het vol te houden, maar ik voelde me merkbaar anders. Energieker. Fitter. Gewoon alsof ik eindelijk weer goed door kon slapen en uitgeruster aan de dag kon beginnen. Ik merkte dat het niet meer nodig was om al die koffie naar binnen te gooien en ik ook prima zonder kon.

Een verandering in het eetpatroon

Eten werd een nieuwe uitdaging. Ik ging op zoek naar meer natuurlijke manieren om de voedingsstoffen uit de supplementen binnen te krijgen. Sommige supplementen bleven erg nuttig, maar mijn hele voedingspatroon is veranderd. Het begint steeds meer een gewoonte te worden en dat is fijn om te merken. Ik kan het iedereen aanraden om gewoon eens met een trainer te kijken wat je kunt doen. De aanpassingen hoeven niet eens zo groot te zijn om nut te hebben.’

Ervaar het zelf

Wil je zelf ervaren hoe training en voedingsadvies je kunnen helpen? Harmen Sterk van Leef Sterk & Gezond biedt persoonlijke plannen aan om je beter in je vel te laten zitten. Of je nu meer energie wilt of een ander doel hebt, zoals gezond afvallen, meer kracht, vetverlies of tegen specifieke klachten wilt trainen, Harmen helpt je om dichterbij dit doel te komen. Wacht niet en neem contact op!

Deel dit bericht op:

Meer blogs

Een steuntje in de rug met personal training

Personal training helpt je ontdekken wat je werkelijke doel is en hoe je dat moet bereiken. Ontdek hier meer over personal training!

Lees meer

Afvallen met voedingssupplementen!

Effectief afvallen? Dat kan met voedingssupplementen!

Lees meer

Blijf gemotiveerd met Body Mission

Motivatie krijgen voor afvallen? Kies voor Body Mission!

Lees meer

Kun je jouw stress weg sporten?

Kun je met sporten de stress in je lichaam terugdringen? Ja! Lees hier hoe.

Lees meer

Small group training: motiverend en effectief!

Geef je motivatie een boost door niet in je eentje te gaan zwoegen.

Lees meer

‘Door personal training zit ik beter in mijn vel!’

‘Harmen is de stok achter de deur die ik nodig heb’, vertelt Natasja.

Lees meer

Personal training: ook voor begeleiding bij revalidatie!

Het valt niet mee om een periode van blessure of ziekte weer fysiek te boven te komen. Het lijkt wel alsof je een heel ander lichaam hebt gekregen. Opeens raak je al buiten adem als je een traptrede oploopt en heb je geen puf meer voor de dingen die je eerst nagenoeg geen energie kostten. Je wilt de kracht, conditie en energie van vroeger weer terug, maar hoe?

Lees meer

Krijg jij genoeg voedingsstoffen binnen?

Je kunt hard je best doen om zo gezond mogelijk te eten, maar toch nog belangrijke voedingsstoffen missen in je eetpatroon. Ook is het zo dat eten steeds vaker bewerkt of lang bewaard is, waardoor veel voedingsstoffen verloren gaan. Het is belangrijk om tekorten in voedingsstoffen te voorkomen, omdat deze tot lichamelijke klachten kunnen leiden.

Lees meer

Sportmotivatie weer verdwenen? Schakel een trainer in!

Vol goede moed begon je met sporten. Je sleepte jezelf meerdere keren per week de sportschool in, maar de motivatie om te sporten begon steeds verder weg te ebben. Wanneer de motivatie om te bewegen steeds vaker achterwege blijft, kan het een goed idee zijn om een personal trainer in te schakelen.

Lees meer

Tijd voor actie!
Zet de eerste stap
naar een gezonder
en fitter leven.

Vraag een gratis kennismaking aan en ontdek de mogelijkheden voor jou!