vervolgpagina-banner

Blog


Small group training: motiverend en effectief!

small group training
BLOGFit worden | 20 april 2021

Veel mensen die beginnen met sporten, hebben hierbij een doel voor ogen. Afvallen, sterker worden, gezonder leven of massa kweken; je kunt met sporten veel bereiken en er zijn veel doelen te stellen. Het belangrijkste voor het halen van je sportdoelen is alleen je sportmotivatie. De wil om ook daadwerkelijk aan de slag te gaan. De doelen gaan zichzelf immers niet bereiken. Geef je motivatie een boost door niet in je eentje te gaan zwoegen. Ga trainen met een klein groepje sporters en een personal trainer en ga gericht aan de slag. Je doelen zijn dan zo behaald!

Aan de slag!

Als je last hebt van aanhoudende stress en spanning, ebt langzaam al je energie uit leven weg. Waar Morgen ga je echt aan de slag. Je hebt een fitnessschema gevonden dat goede resultaten belooft. Je hebt je tas ingepakt en bent er mentaal op ingesteld. Maar zodra het moment daar is, besluit je het toch weer uit te stellen. Je bent nu even druk. Je wil toch iets anders doen. Je wil gewoon even nog uitrusten. Op deze manier blijven je sportschoenen ongebruikt en hangen je shirts wekenlang ongebruikt in de kast. Maar je weet het zeker: morgen, dan ga je écht aan de slag. 

Gemotiveerd of niet?

Veel beginnende sporters stellen hoge doelen voor zichzelf. Je wil bijvoorbeeld je droomlichaam behalen of op je streefgewicht komen. Je bent bereid om je hier voor in te zetten. Een doel als het behalen van je droomlichaam vraagt alleen jaren werk. Daarnaast is het doel weinig afgebakend, want wanneer heb je eigenlijk je droomlichaam bereikt? Hoe ziet dat lichaam eruit? Het duurt lang voordat je verschil begint te zien, terwijl je ondertussen maar blijft zwoegen. Zo raken veel mensen snel gedemotiveerd. Dan maar even niet sporten, denken ze dan, want wat heeft het voor zin?

Sporten in een groepje

Een mooie manier om gemotiveerd te blijven, is door niet in je eentje te bewegen, maar in een groepje te gaan sporten. Tegen jezelf kun je nog zeggen dat je het sporten een keertje overslaat of iets minder hard bezig gaat, maar met een groep zul je dat niet doen. Je wil niet degene zijn die afzegt en dan afwezig is. De small group training is een wekelijks uurtje sport. Deze training is gericht op de drie B’s: buik, billen en benen. Je krijgt ook een schema dat je thuis kunt blijven volgen om ook buiten de groepstraining om te kunnen blijven sporten. Omdat je elkaar iedere week blijft zien, heb je ook de motivatie om dat te kunnen blijven doen.

Small group training met Harmen Sterk

Het allerbeste is om de groepstraining te volgen onder leiding van een personal trainer. Die kan het schema vaststellen en zorgen dat er groei zit in het sporten, zodat je op die manier steeds dichterbij je doelen kunt komen. Ook kan de trainer opletten of je de oefeningen goed uitvoert. Daarnaast is groepstraining op deze manier ook gewoon gezellig. Tijd om samen aan de slag te gaan, tijd om te beginnen met sporten! Je kunt hier contact met Harmen opnemen. 

Deel dit bericht op:

Meer blogs

Een steuntje in de rug met personal training

Personal training helpt je ontdekken wat je werkelijke doel is en hoe je dat moet bereiken. Ontdek hier meer over personal training!

Lees meer

Afvallen met voedingssupplementen!

Effectief afvallen? Dat kan met voedingssupplementen!

Lees meer

Blijf gemotiveerd met Body Mission

Motivatie krijgen voor afvallen? Kies voor Body Mission!

Lees meer

Kun je jouw stress weg sporten?

Kun je met sporten de stress in je lichaam terugdringen? Ja! Lees hier hoe.

Lees meer

‘Door personal training zit ik beter in mijn vel!’

‘Harmen is de stok achter de deur die ik nodig heb’, vertelt Natasja.

Lees meer

Personal training: ook voor begeleiding bij revalidatie!

Het valt niet mee om een periode van blessure of ziekte weer fysiek te boven te komen. Het lijkt wel alsof je een heel ander lichaam hebt gekregen. Opeens raak je al buiten adem als je een traptrede oploopt en heb je geen puf meer voor de dingen die je eerst nagenoeg geen energie kostten. Je wilt de kracht, conditie en energie van vroeger weer terug, maar hoe?

Lees meer

Krijg jij genoeg voedingsstoffen binnen?

Je kunt hard je best doen om zo gezond mogelijk te eten, maar toch nog belangrijke voedingsstoffen missen in je eetpatroon. Ook is het zo dat eten steeds vaker bewerkt of lang bewaard is, waardoor veel voedingsstoffen verloren gaan. Het is belangrijk om tekorten in voedingsstoffen te voorkomen, omdat deze tot lichamelijke klachten kunnen leiden.

Lees meer

Sportmotivatie weer verdwenen? Schakel een trainer in!

Vol goede moed begon je met sporten. Je sleepte jezelf meerdere keren per week de sportschool in, maar de motivatie om te sporten begon steeds verder weg te ebben. Wanneer de motivatie om te bewegen steeds vaker achterwege blijft, kan het een goed idee zijn om een personal trainer in te schakelen.

Lees meer

Verkeerde houding door thuiswerken? Sporten helpt!

Vandaag is de dag dat er verandering gaat komen. Al een tijdje worstel je met je lichaam en gezondheid, wat zorgt voor negatieve gevoelens. Nu ben jij er helemaal klaar voor om aan de slag te gaan. Je hebt je sportkleding al klaarliggen en de sportschoenen uit te kast getrokken, maar toch lijkt er iets in je zich te verzetten.

Lees meer

Tijd voor actie!
Zet de eerste stap
naar een gezonder
en fitter leven.

Vraag een gratis kennismaking aan en ontdek de mogelijkheden voor jou!