vervolgpagina-banner

Blog


Leuke en gezonde manieren om je energiek te voelen

energiek
BLOG | 5 juni 2024

Waar krijg jij energie van? Het antwoord op deze vraag is voor iedereen anders. Waar de één energie krijgt van het beoefenen van een sport, krijgt de ander het van de frisse buitenlucht. Energie en plezier vormen in ieder geval de verbindende factor om de dagelijkse uitdagingen met een glimlach aan te gaan. Weet jij wat jou energie geeft? In dit artikel geven we je tips!

Hydrateer jezelf: drink genoeg water!

Water is onmisbaar voor je lichaam. Het zorgt ervoor dat de voedingsstoffen naar de cellen worden vervoerd en dat afvalcellen kunnen worden afgevoerd. Verder wordt met behulp van water onze lichaamstemperatuur gereguleerd. Als je lichaam te weinig water heeft, merk je dat meteen aan je energieniveau. Voldoende hydratatie, gemiddeld zo’n 2 liter water per dag, zorgt ervoor dat je je energiek blijft voelen.

Een wandeling geeft je frisse lucht en vitamine D

De frisse lucht en het zonlicht kunnen wonderen doen voor je energieniveau. De buitenlucht zorgt voor een afname in stress, doordat je tot rust gebracht wordt. Het geeft je dus een positieve mindset. Natuurlijk zonlicht voorziet je van vitamine D. Dit zorgt ervoor dat onze weerstand op peil blijft en bevordert het positieve gevoel waardoor je je energiek voelt. Een tekort aan vitamine D uit zich in lusteloosheid en vermoeidheid.

Voel je energiek na het sporten

Het klinkt wat tegenstrijdig, maar wanneer je je vermoeid voelt kan dit komen doordat je te weinig in beweging bent. Door regelmatig te sporten verbranden je cellen meer energie en wordt er zuurstof verplaatst door het lichaam. Ook vermindert sporten het aantal stresshormonen in je lichaam. Hierdoor kun je je beter concentreren, slaap je beter en voel je je energieker door de dag heen. Heb je geen motivatie om te gaan sporten? Leef Sterk & Gezond geeft je het plezier in sporten weer terug!

Hecht waarde aan de uren in je bed

Slaap zorgt ervoor dat je lichaam kan herstellen van de inspanningen gedurende de dag. Wanneer je slecht slaapt, rust je niet goed uit en bouwt je lichaam geen energie op. Dit merk je direct in je energieniveau. Heb je moeite met goed slapen? Slechte gewoontes zoals alcohol en roken hebben invloed op je slaap. Ook koffie heeft op de lange termijn een negatieve invloed. Hoewel koffie voor velen een energiebron is, is dit gevoel maar tijdelijk. Cafeïne zorgt er namelijk voor dat je slecht in slaap komt en brengt ook een onrustig gevoel met zich mee.

Eet je dagelijkse portie groenten en fruit

Vaak denk je dat suiker je energie geeft, maar dit is niet waar! In groenten en fruit zitten voedingsstoffen zoals koolhydraten, vitamines, eiwitten en mineralen die je energie geven. Deze producten laten je langdurig energiek voelen zonder dat je te maken krijgt met een suikerdip. Hoewel fruit ook veel suikers bevat, zitten er veel belangrijke voedingsstoffen in die goed zijn voor je gezondheid. Bij koek en snoep ontbreken die voedingsstoffen.

Leuke activiteiten voor meer plezier

Om de energiebronnen in je lichaam te activeren, zijn er naast gezonde ook plezierige momenten nodig. Of het nu gaat om een hobby of tijd doorbrengen met je dierbaren: activiteiten zijn een fijne manier om je energiek te voelen. Samen lachen vermindert stress en geeft je energielevel een positieve impuls. Het plannen van leuke activiteiten helpt je om je geest op te frissen.

Leef Sterk & Gezond helpt je

Energie krijgen hoeft niet moeilijk zijn, je moet alleen de juiste manieren ontdekken. Met deze leuke en gezonde manieren kun je jouw dagelijkse dosis energie vinden en plezier halen uit elke dag. Lukt het je niet om je energieniveau gedurende de dag hoog te houden? Ontdek Leef Sterk & Gezond! Neem contact op, zodat we een passend programma voor je kunnen zoeken dat je helpt om de balans in je leven te houden!

Deel dit bericht op:

Meer blogs

Een steuntje in de rug met personal training

Personal training helpt je ontdekken wat je werkelijke doel is en hoe je dat moet bereiken. Ontdek hier meer over personal training!

Lees meer

Afvallen met voedingssupplementen!

Effectief afvallen? Dat kan met voedingssupplementen!

Lees meer

Blijf gemotiveerd met Body Mission

Motivatie krijgen voor afvallen? Kies voor Body Mission!

Lees meer

Kun je jouw stress weg sporten?

Kun je met sporten de stress in je lichaam terugdringen? Ja! Lees hier hoe.

Lees meer

Small group training: motiverend en effectief!

Geef je motivatie een boost door niet in je eentje te gaan zwoegen.

Lees meer

‘Door personal training zit ik beter in mijn vel!’

‘Harmen is de stok achter de deur die ik nodig heb’, vertelt Natasja.

Lees meer

Personal training: ook voor begeleiding bij revalidatie!

Het valt niet mee om een periode van blessure of ziekte weer fysiek te boven te komen. Het lijkt wel alsof je een heel ander lichaam hebt gekregen. Opeens raak je al buiten adem als je een traptrede oploopt en heb je geen puf meer voor de dingen die je eerst nagenoeg geen energie kostten. Je wilt de kracht, conditie en energie van vroeger weer terug, maar hoe?

Lees meer

Krijg jij genoeg voedingsstoffen binnen?

Je kunt hard je best doen om zo gezond mogelijk te eten, maar toch nog belangrijke voedingsstoffen missen in je eetpatroon. Ook is het zo dat eten steeds vaker bewerkt of lang bewaard is, waardoor veel voedingsstoffen verloren gaan. Het is belangrijk om tekorten in voedingsstoffen te voorkomen, omdat deze tot lichamelijke klachten kunnen leiden.

Lees meer

Sportmotivatie weer verdwenen? Schakel een trainer in!

Vol goede moed begon je met sporten. Je sleepte jezelf meerdere keren per week de sportschool in, maar de motivatie om te sporten begon steeds verder weg te ebben. Wanneer de motivatie om te bewegen steeds vaker achterwege blijft, kan het een goed idee zijn om een personal trainer in te schakelen.

Lees meer

Tijd voor actie!
Zet de eerste stap
naar een gezonder
en fitter leven.

Vraag een gratis kennismaking aan en ontdek de mogelijkheden voor jou!