vervolgpagina-banner

Blog


Een steuntje in de rug met personal training

personal training
BLOGFit worden | 15 april 2021

Een fit, gezond lichaam kan soms heel ver buiten bereik lijken. Hoe meer informatie je erover leest – en er is veel, heel veel te vinden – hoe wanhopiger je kan worden. Want wat is nu waarheid? Wat werkt nu echt? Hoe zorg je ervoor dat je niet te veel of juist te weinig doet? Wanneer je kampt met vragen die je maar niet kunt beantwoorden, kan dat je lamslaan. Je kiest ervoor om de handdoek maar helemaal in de ring te gooien. Zonde, want er is hulp.

Wie heb je nodig?

Omdat het enorm ingewikkeld kan zijn op eigen houtje te werken aan je eigen fitness en gezondheid, is het prettig daarbij een steuntje in de rug te krijgen. Iemand die je kan ondersteunen wanneer je er doorheen zit, iemand die kan adviseren wanneer je iets (nog) niet goed weet. Maar ook iemand die streng is wanneer je te lief bent voor jezelf of je afremt wanneer je te veel eist. Zo iemand is een personal trainer.

Personal training

Een personal trainer helpt te ontdekken wat je werkelijke doel is en hoe je dat moet bereiken. Door kennis over effectieve training, het lichaam en voeding kan de trainer goed bepalen wat bij jou past. Zo kan er gekeken worden naar de verhouding tussen krachttraining en cardiotraining, maar ook naar houding en blessuregevoeligheid. Bij Leef Sterk & Gezond bieden we bovendien de mogelijkheid advies te krijgen over voeding(suppletie).

Brandstof voor je lichaam

Voeding is namelijk een onmisbaar element in een gezond leven. Bij Leef Sterk & Gezond werken we met supplementen die jouw gezonde voeding verder kunnen aanvullen met de nodige vitaminen en mineralen. Je voeding is de brandstof voor je lichaam. Wanneer je onvoldoende bouwstoffen binnenkrijgt doordat je ongezond eet of niet het juiste eet, is training vaak een stuk minder effectief.

Harmen aan het woord

‘Mijn missie is mensen gezonder laten zijn en ervoor zorgen dat ze met meer zelfvertrouwen in het leven staan. Dat is natuurlijk iets lichamelijks, maar gaat vaak veel dieper dan dat. Neem bijvoorbeeld een voorovergebogen lichaamshouding. Dat is ten eerste niet handig tijdens oefeningen, want mogelijk voer je deze dan niet optimaal uit. Maar ook heeft dat invloed op je uitstraling en gevoel van zelfvertrouwen. Daar trainen we dan op. Het mooiste van mijn werk is dat ik alle vrijheid heb om mensen zo goed mogelijk te helpen. Zo bouw ik aan het creëren van een community van mensen die in dezelfde missie geloven en de gezondheid in onze omgeving willen verbeteren.’

Steuntje in de rug

Kun jij wel een steuntje in de rug gebruiken van een personal trainer? Zou je meer willen weten over voeding(suppletie), spieropbouw of gewichtsverlies? Dan ben je bij Leef Sterk & Gezond van harte welkom. Neem gerust contact op voor meer informatie en een goed gesprek over fit worden.

Deel dit bericht op:

Meer blogs

Afvallen met voedingssupplementen!

Effectief afvallen? Dat kan met voedingssupplementen!

Lees meer

Blijf gemotiveerd met Body Mission

Motivatie krijgen voor afvallen? Kies voor Body Mission!

Lees meer

Kun je jouw stress weg sporten?

Kun je met sporten de stress in je lichaam terugdringen? Ja! Lees hier hoe.

Lees meer

Small group training: motiverend en effectief!

Geef je motivatie een boost door niet in je eentje te gaan zwoegen.

Lees meer

‘Door personal training zit ik beter in mijn vel!’

‘Harmen is de stok achter de deur die ik nodig heb’, vertelt Natasja.

Lees meer

Personal training: ook voor begeleiding bij revalidatie!

Het valt niet mee om een periode van blessure of ziekte weer fysiek te boven te komen. Het lijkt wel alsof je een heel ander lichaam hebt gekregen. Opeens raak je al buiten adem als je een traptrede oploopt en heb je geen puf meer voor de dingen die je eerst nagenoeg geen energie kostten. Je wilt de kracht, conditie en energie van vroeger weer terug, maar hoe?

Lees meer

Krijg jij genoeg voedingsstoffen binnen?

Je kunt hard je best doen om zo gezond mogelijk te eten, maar toch nog belangrijke voedingsstoffen missen in je eetpatroon. Ook is het zo dat eten steeds vaker bewerkt of lang bewaard is, waardoor veel voedingsstoffen verloren gaan. Het is belangrijk om tekorten in voedingsstoffen te voorkomen, omdat deze tot lichamelijke klachten kunnen leiden.

Lees meer

Sportmotivatie weer verdwenen? Schakel een trainer in!

Vol goede moed begon je met sporten. Je sleepte jezelf meerdere keren per week de sportschool in, maar de motivatie om te sporten begon steeds verder weg te ebben. Wanneer de motivatie om te bewegen steeds vaker achterwege blijft, kan het een goed idee zijn om een personal trainer in te schakelen.

Lees meer

Verkeerde houding door thuiswerken? Sporten helpt!

Vandaag is de dag dat er verandering gaat komen. Al een tijdje worstel je met je lichaam en gezondheid, wat zorgt voor negatieve gevoelens. Nu ben jij er helemaal klaar voor om aan de slag te gaan. Je hebt je sportkleding al klaarliggen en de sportschoenen uit te kast getrokken, maar toch lijkt er iets in je zich te verzetten.

Lees meer

Tijd voor actie!
Zet de eerste stap
naar een gezonder
en fitter leven.

Vraag een gratis kennismaking aan en ontdek de mogelijkheden voor jou!