vervolgpagina-banner

Blog


‘Door personal training zit ik beter in mijn vel!’

personal training
BLOGFit worden | 20 april 2021

Het valt niet mee om overgewicht te verliezen. Zeker niet als je vanbinnen ook flink wat gewicht meezeult. Al snel kom je dan in een vicieuze cirkel terecht die zichzelf in stand houdt. Het afvallen lukt maar niet, hoe goed je ook probeert om je aan je gezonde eetpatroon te houden. Wanneer je in de spiegel kijkt en je benen, armen en buik in omvang ziet toenemen, voel je je hier steeds slechter onder. Al snel verlies je de wilskracht om het überhaupt nog te proberen en geef je het op. Klinkt dit herkenbaar? Leef Sterk & Gezond kan dan helpen om weer beter in je vel te zitten.

Terugvallen op oud patroon

Dat gold ook voor Natasja (36). ‘Telkens als ik me voornam om weer een nieuw dieet te beginnen, viel ik binnen no time weer in mijn oude patroon. De moed zonk me dan weer in de schoenen. Het maakte niet uit wat ik probeerde, de weegschaal bleef rond hetzelfde gewicht steken. In de eerste paar weken viel ik misschien drie kilo af, om vervolgens weer op mijn oude gewicht te komen. Na zo’n teleurstelling viel ik altijd in een diep dal en was ik uiteindelijk slechter af dan toen ik begon.’  

Conditie verbeteren

‘Een half jaar geleden kwam de realisatie dat ik echt iets moest doen aan mijn conditie. Ik heb twee jonge kinderen, en het lukt me nauwelijks om ze bij te benen. Samen buiten spelen en rennen is er eigenlijk niet bij. Bovendien begon ik steeds meer last te krijgen van rugklachten. Ik ben absoluut geen fan van sporten, maar ik wist dat niet bewegen geen optie meer was. Een vriendin bood aan om met me mee te gaan naar de sportschool, maar het idee dat mensen naar me zouden kijken stond me tegen. Ondertussen was ik namelijk behoorlijk onzeker over mijn lichaam geworden.’

Geen discipline

‘Omdat ik uit ervaring wist dat ik niet de discipline heb om zelf elke dag te bewegen volgens een strak schema, besloot ik op zoek te gaan naar een personal trainer bij mij in de buurt. Zodoende kwam ik bij Harmen terecht. Toen ik een afspraak maakte voor een intakegesprek, zat ik mentaal en fysiek slecht in mijn vel. Maar ik voelde me gelijk op mijn gemak bij hem. Hij nam de tijd om naar mijn verhaal te luisteren en dacht meteen met me mee naar een oplossing. Hij stelde voor om rustig te beginnen, zodat ik langzaam weer zelfvertrouwen kon opbouwen.’

Body Mission

‘Samen met Harmen besloot ik het Body Mission-programma te doen. Je vervangt het ontbijt en de lunch dan 28 dagen lang door maaltijdvervangers. Mijn eerdere ervaring met maaltijdvervangers was nooit zo geslaagd, maar in dit geval merkte ik echt verschil. Je hebt niet alleen lekkere shakes en repen, maar ook soepen. Je hebt hierdoor echt het gevoel dat je een volwaardige maaltijd eet. In combinatie met het trainingsschema zag ik dit keer dat het getal op de weegschaal echt omlaag ging. Dat werkte enorm motiverend. Eindelijk geen jojo-effect meer!

Stok achter de deur

‘Mijn oude zelf zou gestopt zijn na die 28 dagen. Maar Harmen spoorde me aan om door te zetten. Hij is echt de stok achter de deur die ik nodig heb. Er valt nog veel te winnen qua conditie en daar werk ik nog steeds keihard aan. Ik had niet verwacht dat ik zover zou komen en daar ben ik dan ook trots op. Inmiddels zit ik een stuk strakker in mijn vel dan de dag dat ik bij Harmen binnenstapte. Ik heb mijn kracht weer terug en ben minder snel moe. En misschien nog wel het belangrijkst: ik voel me zelfverzekerder.’

Deel dit bericht op:

Meer blogs

Een steuntje in de rug met personal training

Personal training helpt je ontdekken wat je werkelijke doel is en hoe je dat moet bereiken. Ontdek hier meer over personal training!

Lees meer

Afvallen met voedingssupplementen!

Effectief afvallen? Dat kan met voedingssupplementen!

Lees meer

Blijf gemotiveerd met Body Mission

Motivatie krijgen voor afvallen? Kies voor Body Mission!

Lees meer

Kun je jouw stress weg sporten?

Kun je met sporten de stress in je lichaam terugdringen? Ja! Lees hier hoe.

Lees meer

Small group training: motiverend en effectief!

Geef je motivatie een boost door niet in je eentje te gaan zwoegen.

Lees meer

Personal training: ook voor begeleiding bij revalidatie!

Het valt niet mee om een periode van blessure of ziekte weer fysiek te boven te komen. Het lijkt wel alsof je een heel ander lichaam hebt gekregen. Opeens raak je al buiten adem als je een traptrede oploopt en heb je geen puf meer voor de dingen die je eerst nagenoeg geen energie kostten. Je wilt de kracht, conditie en energie van vroeger weer terug, maar hoe?

Lees meer

Krijg jij genoeg voedingsstoffen binnen?

Je kunt hard je best doen om zo gezond mogelijk te eten, maar toch nog belangrijke voedingsstoffen missen in je eetpatroon. Ook is het zo dat eten steeds vaker bewerkt of lang bewaard is, waardoor veel voedingsstoffen verloren gaan. Het is belangrijk om tekorten in voedingsstoffen te voorkomen, omdat deze tot lichamelijke klachten kunnen leiden.

Lees meer

Sportmotivatie weer verdwenen? Schakel een trainer in!

Vol goede moed begon je met sporten. Je sleepte jezelf meerdere keren per week de sportschool in, maar de motivatie om te sporten begon steeds verder weg te ebben. Wanneer de motivatie om te bewegen steeds vaker achterwege blijft, kan het een goed idee zijn om een personal trainer in te schakelen.

Lees meer

Verkeerde houding door thuiswerken? Sporten helpt!

Vandaag is de dag dat er verandering gaat komen. Al een tijdje worstel je met je lichaam en gezondheid, wat zorgt voor negatieve gevoelens. Nu ben jij er helemaal klaar voor om aan de slag te gaan. Je hebt je sportkleding al klaarliggen en de sportschoenen uit te kast getrokken, maar toch lijkt er iets in je zich te verzetten.

Lees meer

Tijd voor actie!
Zet de eerste stap
naar een gezonder
en fitter leven.

Vraag een gratis kennismaking aan en ontdek de mogelijkheden voor jou!