vervolgpagina-banner

Blog


Blijf gemotiveerd met Body Mission

Body Mission
BLOGProgramma’s | 17 april 2021

Wellicht kom het je bekend voor: al zolang je volwassen bent, voer je een strijd met je gewicht. Af en toe had je een plotselinge impuls om te werken aan een gezonder voedingspatroon en lichaam, en was je even gemotiveerd. Maar wanneer resultaten niet snel genoeg verbeterden, zakte je weer weg in frustratie en kon alleen voeding je troosten. Alle kleine verbeteringen die je had geboekt, waren zo in een mum van tijd weggegeten. Hoe zorg je dat je wél gemotiveerd blijft?

Ontzettend ingewikkeld

Afslanken is ontzettend ingewikkeld. Zeker wanneer je het grootste deel van je leven te zwaar bent, is het doorbreken van je patronen op eigen houtje bijna een onmogelijke taak. Dat komt veelal doordat de ongezonde keuzes die we maken onbewust gebeuren. Aan de ene kant omdat de kennis omtrent gezonde voeding en levensstijl, maar aan de andere kant ook vanwege de lichamelijke effecten van langdurig overgewicht. Wanneer we meer vet in ons lichaam hebben opgeslagen, verandert dat de hormoonhuishouding. De zin en het enthousiasme om iets te veranderen, nemen dan ook snel af. Doordat afvallen vaak traag en fluctuerend verloopt, vormen de cijfertjes op de weegschaal vaak ook geen motivatie.

Tips voor motivatie

Er is een aantal zaken die je zouden kunnen helpen om jezelf te motiveren gezonder te leven. 

  1. Meten en wegen: De weegschaal is beperkt betrouwbaar wanneer je aan het afvallen bent, gewicht schommelt altijd wat. Dagelijks wegen is daarom af te raden. Meet daarom óók zo nu en dan je omtrek met een meetlint. Ook wanneer de weegschaal geen verandering aangeeft, kun je zo zien of je toch wat kwijt bent. 
  2. Voor en na foto’s: de eerste foto die je maakt kan confronterend zijn. Maar het helpt je ook je doelen visueel inzichtelijk te maken. Zodra je op volgende foto’s de progressie ziet, motiveert dit bovendien. 
  3. Focus op kleine stappen: gezondere keuzes leren maken, is al een hele prestatie en kun je je leven lang van profiteren. Zorg dus dat je je op het proces focust, niet op het eindresultaat. 
  4. Schakel hulp in: je hoeft het niet alleen te doen. Er zijn ontzettend veel mensen die worstelen met gewicht, dus je hoeft je niet te schamen. Een personal trainer weet precies waar jij baat bij hebt.

Personal Trainer

Een personal trainer kan bovendien een nodige stok achter de deur vormen. Ik help mensen graag op hun gewenste gewicht te komen. In het intakegesprek bespreken we samen wat je doelen zijn. Ook voer ik een aantal testen en metingen uit. Op basis van deze informatie maak ik een persoonlijk programma gericht op het behalen van de vastgestelde doelen. Dit programma geeft houvast en richting aan jouw proces, maar daarnaast sta ik voor je klaar om je te motiveren en begeleid ik je door de trainingen heen. 

Body Mission

Doordat groente en fruit minder mineralen en vitaminen bevatten dan vroeger, is suppletie daarom niet meer weg Een programma dat veel houvast kan bieden is Body Mission. Dit is een programma van 28 dagen dat je helpt bij je eetpatroon. Dit programma vervangt je ontbijt en lunch met maaltijdvervangers. Denk hierbij aan shakes, soepen, Crunchy Flakes en repen, waarbij je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt. Tijdens het diner kun je mee-eten met je familie. Maar ook daag ik je uit vooral eens nieuwe, lekkere en gezonde recepten uit te proberen.

Taak van personal trainer

Naast de maaltijdvervangers heeft Body Mission nog meer dieetbegeleiders. Hieronder vallen onder andere eiwitshakes die spierbehoud en -groei stimuleren, of Herbal Fasting thee om afvalstoffen af te voeren. En niet te vergeten: Pro Balance, een mineralencomplex om je lichaam te ontzuren. Daarnaast maakt een wekelijkse evaluatie deel uit van het programma. Op dit moment kijken we of het proces gaat zoals jij voor ogen had. Wanneer dit het geval is, breid ik het programma uit. Zo blijf je de prikkel houden om door te zetten. Het afvallen heeft niet alleen als doel om aan je lichaam te werken. Ook proberen we zelfvertrouwen te creëren. Wil jij het roer omgooien en aan jezelf werken? Neem gerust contact met mij op! Samen zorgen we ervoor dat jij weer lekker in je vel komt te zitten. 

Deel dit bericht op:

Meer blogs

Een steuntje in de rug met personal training

Personal training helpt je ontdekken wat je werkelijke doel is en hoe je dat moet bereiken. Ontdek hier meer over personal training!

Lees meer

Afvallen met voedingssupplementen!

Effectief afvallen? Dat kan met voedingssupplementen!

Lees meer

Kun je jouw stress weg sporten?

Kun je met sporten de stress in je lichaam terugdringen? Ja! Lees hier hoe.

Lees meer

Small group training: motiverend en effectief!

Geef je motivatie een boost door niet in je eentje te gaan zwoegen.

Lees meer

‘Door personal training zit ik beter in mijn vel!’

‘Harmen is de stok achter de deur die ik nodig heb’, vertelt Natasja.

Lees meer

Personal training: ook voor begeleiding bij revalidatie!

Het valt niet mee om een periode van blessure of ziekte weer fysiek te boven te komen. Het lijkt wel alsof je een heel ander lichaam hebt gekregen. Opeens raak je al buiten adem als je een traptrede oploopt en heb je geen puf meer voor de dingen die je eerst nagenoeg geen energie kostten. Je wilt de kracht, conditie en energie van vroeger weer terug, maar hoe?

Lees meer

Krijg jij genoeg voedingsstoffen binnen?

Je kunt hard je best doen om zo gezond mogelijk te eten, maar toch nog belangrijke voedingsstoffen missen in je eetpatroon. Ook is het zo dat eten steeds vaker bewerkt of lang bewaard is, waardoor veel voedingsstoffen verloren gaan. Het is belangrijk om tekorten in voedingsstoffen te voorkomen, omdat deze tot lichamelijke klachten kunnen leiden.

Lees meer

Sportmotivatie weer verdwenen? Schakel een trainer in!

Vol goede moed begon je met sporten. Je sleepte jezelf meerdere keren per week de sportschool in, maar de motivatie om te sporten begon steeds verder weg te ebben. Wanneer de motivatie om te bewegen steeds vaker achterwege blijft, kan het een goed idee zijn om een personal trainer in te schakelen.

Lees meer

Verkeerde houding door thuiswerken? Sporten helpt!

Vandaag is de dag dat er verandering gaat komen. Al een tijdje worstel je met je lichaam en gezondheid, wat zorgt voor negatieve gevoelens. Nu ben jij er helemaal klaar voor om aan de slag te gaan. Je hebt je sportkleding al klaarliggen en de sportschoenen uit te kast getrokken, maar toch lijkt er iets in je zich te verzetten.

Lees meer

Tijd voor actie!
Zet de eerste stap
naar een gezonder
en fitter leven.

Vraag een gratis kennismaking aan en ontdek de mogelijkheden voor jou!