vervolgpagina-banner

Blog


‘Overgewicht doet wat met je weerbaarheid’

overgewicht
BLOGProgramma’s | 24 januari 2023

Door een heftige periode in zijn privésituatie was Bart Janssen (50) zichzelf een beetje kwijtgeraakt. ‘Ik had mezelf door omstandigheden lange tijd weggecijferd en was zowel fysiek als mentaal helemaal uitgeput geraakt. Al te lang zocht ik mijn toevlucht in ongezonde voeding. Eten was voor mij een soort uitlaatklep. Een vorm van beloning. Ik was een emotie-eter. Dankzij het Body Mission-programma van Leef Sterk & Gezond merk ik wat goede begeleiding kan doen tegen overgewicht. Ik ben al bijna 35 kilo afgevallen en voel me fysiek en mentaal al zoveel fitter.’

Body Mission-programma

De weegschaal gaf 135 kilo aan en Bart kreeg steeds meer gezondheidsklachten door zijn overgewicht. ‘Ik had veel last van spierpijn en mijn bloeddruk en diverse andere waardes waren te hoog. Ik had al mijn energie nodig om mezelf overeind te houden. Op een gegeven moment vond ik dat ik de knop moest omzetten. Het was me al gelukt om 5 kilo af te vallen, toen ik bij Jelle van Leef Sterk & Gezond het Body Mission-programma ging volgen. Hij keek heel goed naar wie ik ben, hoe ik bewoog en hoe mijn fysieke gestel was. Aan de hand van die analyse stelde hij een uitgebalanceerd programma samen, dat zowel een sport- als voedingsadvies omvat.’

Stok achter de deur bij overgewicht

Bart vond met name de oefeningen in het begin best zwaar. ‘Ik train twee keer in de week en vooral in die eerste periode, nu 3,5 maand geleden, vond ik dat niet altijd gemakkelijk. Maar doordat ik sportte op afspraak, en de tijden waarop ik sportte altijd met mij werden overlegd, ging ik er toch mee door. Vooral in die eerste weken was dat een goede stok achter de deur. Ik begon al snel resultaat te zien en dat succes zit hem voornamelijk in de combinatie van voeding en sport. Ik krijg goede voedingsadviezen en proteïneshakes om de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen. ’s Avonds eet ik een gewone warme maaltijd.’

Puur en echt

‘Ik ben heel tevreden over de begeleiding. Er is regelmatig een weegmoment. Jelle kijkt hoe het gaat, en houdt in de gaten of en wanneer mijn oefeningen aangepast moeten worden. Het is gewoon heel goed gebalanceerd en dat maakt het gewoon prettig. In mijn beleving is het puur en echt.’

Energie voor tien

Bart viel niet alleen af, maar begon zich ook fysiek en mentaal veel fitter te voelen. ‘Eigenlijk was dat ook meer mijn doel dan het afvallen, al hangt het één wel met het ander samen. Mijn lichamelijke klachten verdwenen en mijn bloeddruk en bloedwaardes zakten naar een gezond niveau. Ik heb energie voor tien’, klinkt het dankbaar.

Besef gevolgen overgewicht

‘Het heeft me mentaal sterker gemaakt. Je beseft pas wat overgewicht met je doet als je niet meer te zwaar bent. Ik had van te voren nooit kunnen inschatten wat dat mentaal met me heeft gedaan. Ik ben veel krachtiger in mijn zijn. Mijn manier van lopen is anders, ik heb meer uithoudingsvermogen en voel me fitter. Mijn gewicht is ook veel stabieler. Als ik een keer uit eten ga, zitten de kilo’s er niet meteen weer aan. Dat komt vooral door dat programma, waardoor mijn lichaam veel meer in balans is.’

Meer zelfvertrouwen

‘Voor mij is het sporten de sleutel geweest om uit een diep dal te komen’, realiseert Bart zich. ‘Overgewicht doet wat met je weerbaarheid. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen. Het is eigenlijk een heel scala aan factoren dat maakt dat je je beter voelt. Ik weeg nu 101 kilo en ik kan me niet heugen wanneer ik voor het laatst zo weinig woog als nu. Ik kan iedereen aanraden om met dit programma en deze begeleiding te starten.’


Meer blogs

Een steuntje in de rug met personal training

Personal training helpt je ontdekken wat je werkelijke doel is en hoe je dat moet bereiken. Ontdek hier meer over personal training!

Lees meer

Afvallen met voedingssupplementen!

Effectief afvallen? Dat kan met voedingssupplementen!

Lees meer

Blijf gemotiveerd met Body Mission

Motivatie krijgen voor afvallen? Kies voor Body Mission!

Lees meer

Kun je jouw stress weg sporten?

Kun je met sporten de stress in je lichaam terugdringen? Ja! Lees hier hoe.

Lees meer

Small group training: motiverend en effectief!

Geef je motivatie een boost door niet in je eentje te gaan zwoegen.

Lees meer

‘Door personal training zit ik beter in mijn vel!’

‘Harmen is de stok achter de deur die ik nodig heb’, vertelt Natasja.

Lees meer

Personal training: ook voor begeleiding bij revalidatie!

Het valt niet mee om een periode van blessure of ziekte weer fysiek te boven te komen. Het lijkt wel alsof je een heel ander lichaam hebt gekregen. Opeens raak je al buiten adem als je een traptrede oploopt en heb je geen puf meer voor de dingen die je eerst nagenoeg geen energie kostten. Je wilt de kracht, conditie en energie van vroeger weer terug, maar hoe?

Lees meer

Krijg jij genoeg voedingsstoffen binnen?

Je kunt hard je best doen om zo gezond mogelijk te eten, maar toch nog belangrijke voedingsstoffen missen in je eetpatroon. Ook is het zo dat eten steeds vaker bewerkt of lang bewaard is, waardoor veel voedingsstoffen verloren gaan. Het is belangrijk om tekorten in voedingsstoffen te voorkomen, omdat deze tot lichamelijke klachten kunnen leiden.

Lees meer

Sportmotivatie weer verdwenen? Schakel een trainer in!

Vol goede moed begon je met sporten. Je sleepte jezelf meerdere keren per week de sportschool in, maar de motivatie om te sporten begon steeds verder weg te ebben. Wanneer de motivatie om te bewegen steeds vaker achterwege blijft, kan het een goed idee zijn om een personal trainer in te schakelen.

Lees meer

Tijd voor actie!
Zet de eerste stap
naar een gezonder
en fitter leven.

Vraag een gratis kennismaking aan en ontdek de mogelijkheden voor jou!