vervolgpagina-banner

Blog


Je conditie opbouwen: deze tips helpen je!

conditie
BLOG | 7 mei 2024

Het is nooit te laat om te beginnen met het werken aan je conditie. Een gezonder en energieker leven begint namelijk bij je eigen gesteldheid. Het begrijpen van de kracht van je  conditie is de eerste stap naar die actieve levensstijl. Maar hoe moet je deze opbouwen? In dit blog geven we je diverse tips!

Wat is je conditie?

Je conditie wordt vaak vergeleken met je uithoudingsvermogen, terwijl je uithoudingsvermogen meer een onderdeel van de conditie is. Je conditie bestaat verder nog uit kracht, spiercoördinatie, snelheid en lenigheid. Om je fysieke gesteldheid naar een hoger niveau te tillen, kun je verschillende oefeningen uitvoeren die gericht zijn op deze vijf factoren. Het beste is om een mix aan sporten te beoefenen, zodat je je op elk vlak verbetert.

Vergeet je mentale gezondheid niet

Naast de fysieke aspecten is er nog een belangrijk onderdeel waar je rekening mee wilt houden als je je conditie wilt opbouwen: je mentale gezondheid. Wanneer je je fit voelt, zul je je niet alleen fitter en gezonder voelen, maar voel je je ook mentaal een stuk beter. Met een goede gezondheid zul je minder last hebben van stress, je gelukkiger en veerkrachtiger voelen en minder risico lopen op een burn-out of depressie. Het mentale aspect is ook belangrijk om de realistische routine van je conditie opbouwen vol te houden. Consistent bewegen moet immers eigenlijk een vast onderdeel van je levensstijl worden.

Doelen stellen

Voordat je begint met je fitheid verbeteren, moet je heldere doelen voor jezelf stellen. Wil je een betere conditie om spieren op te bouwen, je uithoudingsvermogen te verbeteren, of wil je juist gewicht verliezen? De gestelde doelen zorgen ervoor dat je gemotiveerd blijft. Daarnaast begrijp je dan ook beter waarom je bepaalde oefeningen moet uitvoeren.

Je conditie verbeteren

De verschillende factoren die tot de conditie behoren sluiten vaak op elkaar aan. Om je algehele fitheid te verbeteren kun je:

Luisteren naar je lichaam

Het verbeteren van je fitheid is een proces dat veel tijd en toewijding vraagt. Het belangrijkste is dat je blijft luisteren naar je lichaam en je lichaam de ruimte geeft om te herstellen. Overbelasting kan namelijk leiden tot blessures en motivatieverlies. Daarnaast is het belangrijk om gezond te eten en voldoende te drinken, vooral tijdens en na het sporten. Onderschat voldoende slaap en rust ook niet. Dit geeft je lichaam de kans om te herstellen.

Conditie opbouwen met Leef Sterk & Gezond

Een betere conditie kent alleen maar voordelen. Je zult merken dat je een betere weerstand hebt en minder stressgevoelig bent. Daarnaast heb je minder kans op hart- en vaatziekten. Je voelt je gezonder en fitter met een goede conditie. Heb je hulp nodig bij het verbeteren van je conditie? Bij Leef Sterk & Gezond helpen we je graag! Onze verschillende programma’s bieden de mogelijkheid om je algehele levensstijl te verbeteren. Neem contact op en kom langs voor een kennismaking!

Deel dit bericht op:

Meer blogs

Een steuntje in de rug met personal training

Personal training helpt je ontdekken wat je werkelijke doel is en hoe je dat moet bereiken. Ontdek hier meer over personal training!

Lees meer

Afvallen met voedingssupplementen!

Effectief afvallen? Dat kan met voedingssupplementen!

Lees meer

Blijf gemotiveerd met Body Mission

Motivatie krijgen voor afvallen? Kies voor Body Mission!

Lees meer

Kun je jouw stress weg sporten?

Kun je met sporten de stress in je lichaam terugdringen? Ja! Lees hier hoe.

Lees meer

Small group training: motiverend en effectief!

Geef je motivatie een boost door niet in je eentje te gaan zwoegen.

Lees meer

‘Door personal training zit ik beter in mijn vel!’

‘Harmen is de stok achter de deur die ik nodig heb’, vertelt Natasja.

Lees meer

Personal training: ook voor begeleiding bij revalidatie!

Het valt niet mee om een periode van blessure of ziekte weer fysiek te boven te komen. Het lijkt wel alsof je een heel ander lichaam hebt gekregen. Opeens raak je al buiten adem als je een traptrede oploopt en heb je geen puf meer voor de dingen die je eerst nagenoeg geen energie kostten. Je wilt de kracht, conditie en energie van vroeger weer terug, maar hoe?

Lees meer

Krijg jij genoeg voedingsstoffen binnen?

Je kunt hard je best doen om zo gezond mogelijk te eten, maar toch nog belangrijke voedingsstoffen missen in je eetpatroon. Ook is het zo dat eten steeds vaker bewerkt of lang bewaard is, waardoor veel voedingsstoffen verloren gaan. Het is belangrijk om tekorten in voedingsstoffen te voorkomen, omdat deze tot lichamelijke klachten kunnen leiden.

Lees meer

Sportmotivatie weer verdwenen? Schakel een trainer in!

Vol goede moed begon je met sporten. Je sleepte jezelf meerdere keren per week de sportschool in, maar de motivatie om te sporten begon steeds verder weg te ebben. Wanneer de motivatie om te bewegen steeds vaker achterwege blijft, kan het een goed idee zijn om een personal trainer in te schakelen.

Lees meer

Tijd voor actie!
Zet de eerste stap
naar een gezonder
en fitter leven.

Vraag een gratis kennismaking aan en ontdek de mogelijkheden voor jou!