vervolgpagina-banner

Blog


Afvallen met voedingssupplementen!

afvallen
BLOGAfslanken | 16 april 2021

Afvallen is niet een klusje dat zo maar geklaard is. Hiervoor zijn er bepaalde veranderingen nodig die niet altijd gemakkelijk zijn. Je avondje bankhangen inruilen voor een rondje sportschool bijvoorbeeld, of je dagelijkse chips inwisselen voor ongezouten noten. Gelukkig krijg je er een gezond lichaam en gevoel voor terug. Wanneer je hard werkt om gezonder te leven, kun je daar wel een steuntje bij gebruiken. Voedingssuppletie kan deze steun zijn.

Gezonde stoffen

Voedingssupplementen zie je meestal in tabletvorm of als capsules of poeder en bestaan uit vitaminen en mineralen. Ze zijn een aanvulling op je normale voeding wanneer we uit ons dieet niet alle vitamines halen die we op dat moment nodig hebben. Helaas is voeding namelijk niet altijd afdoende om voldoende vitamines binnen te krijgen. Dat heeft te maken met de kwaliteit van ons voedsel.

Mindere kwaliteit voedsel

Door de jaren heen is de kwaliteit van ons voedsel sterk achteruit gegaan. Met name het gehalte aan mineralen is sterk afgenomen uit groente en fruit, blijkt uit onderzoek van Engelse en Amerikaanse onderzoekers. De onderzoekers zagen dalingen in de hoeveelheid magnesium, calcium en natrium, terwijl het watergehalte in met name fruit gestegen was. Ook tarwe blijkt tegenwoordig minder ijzer, zink en eiwitten te bevatten dan in de jaren dertig van de vorige eeuw.

Oorzaken

Er zijn verschillende redenen waarom de kwaliteit van het voedsel achteruit is gegaan. Dat heeft enerzijds te maken met de bodemkwaliteit. Met mest kan beïnvloed worden welke mineralen in ons voedsel terechtkomen, een verrijkte mestsoort zou ervoor kunnen zorgen dat de voeding ook meer mineralen bevat. Vaak gebeurt dit echter niet. Aan de andere kant is massaproductie een grote last voor de kwaliteit van voeding. Bananen worden groen geplukt om vervolgens in gascontainers door te rijpen. 

Niet meer weg te denken

Doordat groente en fruit minder mineralen en vitaminen bevatten dan vroeger, is suppletie daarom niet meer weg te denken uit je dagelijks eetpatroon. Wanneer je een goede hoeveelheid vitamines en mineralen binnenkrijgt, verbetert dat namelijk in brede zin je gezondheid. Zo krijg je een betere weerstand, waardoor je jezelf bewapend tegen ziektekiemen, bacteriën en virussen. Ook voel je je minder vermoeid, ben je energieker en kan je lichaam zich beter herstellen.

Body Mission

Als personal trainer kan ik je niet alleen begeleiden op het gebied van voeding en supplementen, maar vind ik beweging minstens zo belangrijk. Daarom adviseer ik heel graag op het gebied van sterker worden, afslanken en een duurzame gezonde leefstijl. Om op een gezonde wijze te beginnen met bewegen of dit uit te bouwen, starten we een traject met een intakegesprek waarbij we een aantal metingen uitvoeren. Zo hebben we het startpunt goed in kaart om toe te kunnen werken naar jouw doelen. 

De missie aan

Doordat we bij aanvang bespreken waaróm je je doelen wilt behalen, in plaats van alleen te bekijken wélke doelen je voor ogen hebt, kan ik je effectief motiveren wanneer je dat nodig hebt. Maar ook wanneer je al goed gemotiveerd bent, zoeken we samen maar interessante uitdagingen om het programma prikkelend te houden. Samen met jou wil ik ervoor zorgen dat je weer met een fijn gevoel door het leven gaat. Ga de missie aan met je lichaam en val af op een gezonde manier!

Deel dit bericht op:

Meer blogs

Een steuntje in de rug met personal training

Personal training helpt je ontdekken wat je werkelijke doel is en hoe je dat moet bereiken. Ontdek hier meer over personal training!

Lees meer

Blijf gemotiveerd met Body Mission

Motivatie krijgen voor afvallen? Kies voor Body Mission!

Lees meer

Kun je jouw stress weg sporten?

Kun je met sporten de stress in je lichaam terugdringen? Ja! Lees hier hoe.

Lees meer

Small group training: motiverend en effectief!

Geef je motivatie een boost door niet in je eentje te gaan zwoegen.

Lees meer

‘Door personal training zit ik beter in mijn vel!’

‘Harmen is de stok achter de deur die ik nodig heb’, vertelt Natasja.

Lees meer

Personal training: ook voor begeleiding bij revalidatie!

Het valt niet mee om een periode van blessure of ziekte weer fysiek te boven te komen. Het lijkt wel alsof je een heel ander lichaam hebt gekregen. Opeens raak je al buiten adem als je een traptrede oploopt en heb je geen puf meer voor de dingen die je eerst nagenoeg geen energie kostten. Je wilt de kracht, conditie en energie van vroeger weer terug, maar hoe?

Lees meer

Krijg jij genoeg voedingsstoffen binnen?

Je kunt hard je best doen om zo gezond mogelijk te eten, maar toch nog belangrijke voedingsstoffen missen in je eetpatroon. Ook is het zo dat eten steeds vaker bewerkt of lang bewaard is, waardoor veel voedingsstoffen verloren gaan. Het is belangrijk om tekorten in voedingsstoffen te voorkomen, omdat deze tot lichamelijke klachten kunnen leiden.

Lees meer

Sportmotivatie weer verdwenen? Schakel een trainer in!

Vol goede moed begon je met sporten. Je sleepte jezelf meerdere keren per week de sportschool in, maar de motivatie om te sporten begon steeds verder weg te ebben. Wanneer de motivatie om te bewegen steeds vaker achterwege blijft, kan het een goed idee zijn om een personal trainer in te schakelen.

Lees meer

Verkeerde houding door thuiswerken? Sporten helpt!

Vandaag is de dag dat er verandering gaat komen. Al een tijdje worstel je met je lichaam en gezondheid, wat zorgt voor negatieve gevoelens. Nu ben jij er helemaal klaar voor om aan de slag te gaan. Je hebt je sportkleding al klaarliggen en de sportschoenen uit te kast getrokken, maar toch lijkt er iets in je zich te verzetten.

Lees meer

Tijd voor actie!
Zet de eerste stap
naar een gezonder
en fitter leven.

Vraag een gratis kennismaking aan en ontdek de mogelijkheden voor jou!