vervolgpagina-banner

Blog


Wat is gezonde voeding? Welke keuze maak je?

gezonde voeding
BLOGFit worden | 4 mei 2022

Misschien denk je dat gezonde voeding het enige is waar je rekening mee moet houden als je gezond wilt gezond blijven, maar helaas. Als je gezonde voeding binnenkrijgt ben je wel al een heel eind in de goede richting. Maar daarnaast draait het ook om het kiezen van de juiste voeding voor jouw levensstijl. Ben jij op zoek naar de juiste voeding die voor jou persoonlijk goed werkt? Graag helpt Leef Sterk & Gezond je daar een handje bij.

Uitdaging voor je lichaam

Elke dag is er wel een uitdaging voor ons lichaam. Dat resulteert erin dat je lichaam altijd ‘aan’ staat. Het is daarom belangrijk goed voor je lichaam te zorgen, zodat het in balans blijft. Dat kan door genoeg rust te nemen of om leuke dingen in te plannen. Sporten en gezond eten helpen daar enorm bij! Door gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen voel je je fitter, heb je de energie om je activiteiten vol te houden en kan je lichaam zich beter herstellen.

Wat is goede voeding?

Goede voeding en gezond afvallen houdt in dat het zorgt voor genoeg voedingsstoffen waardoor je lichaam de uitdagingen van de dag aankan.

Denk hierbij aan een goede balans in voedingsstoffen als:

Voedingspatroon

Gezonde voeding begint met een gezond voedingspatroon, zodat je lichaam de hele dag voldoende energie heeft.

Rustig opbouwen

Als je eenmaal voor jezelf hebt besloten dat het wel klaar is met ongezond eten en het nu echt tijd is voor een gezonde leefstijl is dat natuurlijk heel goed. Het is alleen niet verstandig om als een soort raket uit de startblokken te schieten. Je lichaam is aan een bepaald ritme gewend en het is mega goed om super gezond te gaan eten, maar hou er wel rekening mee dat je lichaam én hoofd daaraan zal moeten wennen. Vaak haken mensen die te snel van start gaan, al snel weer af. Het contrast met het oude patroon is zo groot, dat ze het niet goed volhouden.

Doorzettingsvermogen

Ben je eenmaal bezig met de healthy lifestyle, dan is het normaal om te denken dat het ook al ’te zien’ te zien zou moeten zijn aan jezelf. Maar fitter worden is echt een proces voor op langere termijn. Het is niet vreemd dat je daar wel wat hulp bij kunt gebruiken. Harmen van Leef Sterk & Gezond staat daarom graag voor je klaar. Hij kan je helpen om rustig te beginnen en het langzaam op te bouwen tot een gezonde, duurzame levensstijl.

Het begin

Bij Leef Sterk & Gezond willen we je maar al te graag helpen bij jouw proces naar een gezond(er) leven. Een personal trainer sleept je er doorheen. Wil jij weten wat een personal trainer voor jou  kan betekenen? Lees gerust meer of neem contact op voor een persoonlijk gesprek.

Deel dit bericht op:

Meer blogs

Een steuntje in de rug met personal training

Personal training helpt je ontdekken wat je werkelijke doel is en hoe je dat moet bereiken. Ontdek hier meer over personal training!

Lees meer

Afvallen met voedingssupplementen!

Effectief afvallen? Dat kan met voedingssupplementen!

Lees meer

Blijf gemotiveerd met Body Mission

Motivatie krijgen voor afvallen? Kies voor Body Mission!

Lees meer

Kun je jouw stress weg sporten?

Kun je met sporten de stress in je lichaam terugdringen? Ja! Lees hier hoe.

Lees meer

Small group training: motiverend en effectief!

Geef je motivatie een boost door niet in je eentje te gaan zwoegen.

Lees meer

‘Door personal training zit ik beter in mijn vel!’

‘Harmen is de stok achter de deur die ik nodig heb’, vertelt Natasja.

Lees meer

Personal training: ook voor begeleiding bij revalidatie!

Het valt niet mee om een periode van blessure of ziekte weer fysiek te boven te komen. Het lijkt wel alsof je een heel ander lichaam hebt gekregen. Opeens raak je al buiten adem als je een traptrede oploopt en heb je geen puf meer voor de dingen die je eerst nagenoeg geen energie kostten. Je wilt de kracht, conditie en energie van vroeger weer terug, maar hoe?

Lees meer

Krijg jij genoeg voedingsstoffen binnen?

Je kunt hard je best doen om zo gezond mogelijk te eten, maar toch nog belangrijke voedingsstoffen missen in je eetpatroon. Ook is het zo dat eten steeds vaker bewerkt of lang bewaard is, waardoor veel voedingsstoffen verloren gaan. Het is belangrijk om tekorten in voedingsstoffen te voorkomen, omdat deze tot lichamelijke klachten kunnen leiden.

Lees meer

Sportmotivatie weer verdwenen? Schakel een trainer in!

Vol goede moed begon je met sporten. Je sleepte jezelf meerdere keren per week de sportschool in, maar de motivatie om te sporten begon steeds verder weg te ebben. Wanneer de motivatie om te bewegen steeds vaker achterwege blijft, kan het een goed idee zijn om een personal trainer in te schakelen.

Lees meer

Tijd voor actie!
Zet de eerste stap
naar een gezonder
en fitter leven.

Vraag een gratis kennismaking aan en ontdek de mogelijkheden voor jou!