vervolgpagina-banner

Blog


Meer energie krijgen? Zo doe je dat!

energie krijgen
BLOGProgramma’s | 26 mei 2023

Dagelijks checken we meerdere keren per dag onze batterij van de telefoon. En wanneer deze leeg begint te raken, doe je je mobiel tijdig aan de lader. Maar denk jij ook om je eigen batterij? Je wil meer energie, maar hoe doe je dat?

Tijd voor beweging!

We hebben allemaal wel eens minder energie. Na een lange werkdag plof je op de bank en heb je alleen puf om televisie te kijken. Of je energielevel is laag door te weinig slapen of eten. Maar zodra je structureel weinig energie hebt, is het belangrijk om stappen te ondernemen. Figuurlijk, maar ook letterlijk! Want door middel van beweging kun je namelijk weer nieuwe energie krijgen.

Energie krijgen

Het klinkt misschien tegenstrijdig: energie krijgen door middel van beweging. Vaak omdat je na het sporten ook energie kwijt bent. Maar door te bewegen, zet je van alles in werking in je lichaam dat weer voor nieuwe energie zorgt. Je hart gaat sneller kloppen, waardoor er meer bloed door je lichaam wordt gepompt. Zo worden je spieren meer voorzien van zuurstof en dat zorgt voor een fitter en energieker gevoel.

Fijne stofjes

Ook wordt de aanmaak van verschillende positieve stofjes weer gestimuleerd. Denk bijvoorbeeld aan endorfine, het belangrijkste hormoon dat voor een geluksgevoel zorgt. Maar ook het groeihormoon. Dit hormoon is goed voor een gezonde vetverdeling in je lichaam en regelt je waterhuishouding. Je lichaam raakt in balans en dat maakt je ook gelijk energieker. Daarnaast is testosteron een ander stofje dat vermoeidheid tegengaat. Door de nieuwe energie van je beweging word je mentaal dus ook sterker!

Lichaam versterken

Met de juiste beweging ben je al op het goede spoor naar een energiekere levensstijl. Maar de brandstof van je lichaam mag ook niet vergeten worden: voeding. Met gezonde voeding ’s avonds en ’s ochtends creëer je namelijk ook meer energie. Producten zoals fruit en groenten bevatten allerlei vitamines, mineralen en antioxidanten. Misschien heb je wel  een tekort aan bepaalde vitamines waardoor je je futloos voelt. Om je lichaam nog een extra handje te helpen, zijn supplementen nog goede versterkers.

Training en voeding op niveau

Het is duidelijk dat beweging en goede voedingsstoffen sleutelcomponenten zijn voor een hoger energielevel. Maar om alle inspanning vol te kunnen houden, moet je wel realistische doelen blijven stellen. Daar helpen wij je bij Leef Sterk & Gezond graag bij. We stellen een trainingsschema op en, wanneer gewenst, advies voor je voedingspatroon geheel op jouw niveau. Zo blaas je nieuw leven in je energie met een goed gevoel! Zien we je snel?

Deel dit bericht op:

Meer blogs

Een steuntje in de rug met personal training

Personal training helpt je ontdekken wat je werkelijke doel is en hoe je dat moet bereiken. Ontdek hier meer over personal training!

Lees meer

Afvallen met voedingssupplementen!

Effectief afvallen? Dat kan met voedingssupplementen!

Lees meer

Blijf gemotiveerd met Body Mission

Motivatie krijgen voor afvallen? Kies voor Body Mission!

Lees meer

Kun je jouw stress weg sporten?

Kun je met sporten de stress in je lichaam terugdringen? Ja! Lees hier hoe.

Lees meer

Small group training: motiverend en effectief!

Geef je motivatie een boost door niet in je eentje te gaan zwoegen.

Lees meer

‘Door personal training zit ik beter in mijn vel!’

‘Harmen is de stok achter de deur die ik nodig heb’, vertelt Natasja.

Lees meer

Personal training: ook voor begeleiding bij revalidatie!

Het valt niet mee om een periode van blessure of ziekte weer fysiek te boven te komen. Het lijkt wel alsof je een heel ander lichaam hebt gekregen. Opeens raak je al buiten adem als je een traptrede oploopt en heb je geen puf meer voor de dingen die je eerst nagenoeg geen energie kostten. Je wilt de kracht, conditie en energie van vroeger weer terug, maar hoe?

Lees meer

Krijg jij genoeg voedingsstoffen binnen?

Je kunt hard je best doen om zo gezond mogelijk te eten, maar toch nog belangrijke voedingsstoffen missen in je eetpatroon. Ook is het zo dat eten steeds vaker bewerkt of lang bewaard is, waardoor veel voedingsstoffen verloren gaan. Het is belangrijk om tekorten in voedingsstoffen te voorkomen, omdat deze tot lichamelijke klachten kunnen leiden.

Lees meer

Sportmotivatie weer verdwenen? Schakel een trainer in!

Vol goede moed begon je met sporten. Je sleepte jezelf meerdere keren per week de sportschool in, maar de motivatie om te sporten begon steeds verder weg te ebben. Wanneer de motivatie om te bewegen steeds vaker achterwege blijft, kan het een goed idee zijn om een personal trainer in te schakelen.

Lees meer

Tijd voor actie!
Zet de eerste stap
naar een gezonder
en fitter leven.

Vraag een gratis kennismaking aan en ontdek de mogelijkheden voor jou!