vervolgpagina-banner

Blog


Afvallen een succes maken: naar de diëtist of lifestylecoach?

afvallen coach
BLOGAfslanken | 5 oktober 2022

Veel mensen hebben vroeg of laat de wens om af te vallen. Het is immers gemakkelijk om kilo’s erbij te krijgen, maar het kan moeilijk zijn om ze ook weer kwijt te raken. Er zijn veel verschillende diëten die je zou kunnen volgen. Je kunt ook naar een diëtist gaan om je hierbij te helpen. Maar het beste kun je hierbij naar alle onderdelen van je gezondheid kijken om af te vallen met een lifestylecoach: je beweging, levensstijl én voeding.

De uitdaging van alleen afvallen

Afvallen zonder begeleiding is zeker mogelijk. Maar dit is zeker niet de meest gemakkelijke manier om gewicht kwijt te raken. Er zijn veel verschillende diëten die je kunt volgen. Tegenstrijdige adviezen. Strenge regels. Ook is het vaak moeilijk vol te houden wanneer je vooral worstelt tegen jezelf. Of je krijgt te maken met het jojo-effect: je bent een tijdje goed bezig met afvallen met resultaat, maar zodra je het dieet loslaat komt je gewicht in no time weer terug. Soms kom je dan zelfs meer aan dan je kwijtgeraakt bent!

Redenen om te letten op je voeding

Afvallen doe je door minder calorieën binnen te krijgen dan je verbruikt. Het is wel belangrijk dat je dit op een gezonde manier doet. Hierdoor kun je vet kwijtraken én genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen om je tijdens het afvallen fit te blijven voelen. Ook verminder je zo het hongereffect dat bij een dieet kan komen kijken en de gevaarlijke neiging geeft tot snoepen.

Het is pas écht effectief om af te vallen wanneer je ook kijkt naar andere factoren van je leven. Hoeveel beweeg je op een dag? Slaap je de heel nacht door of heb je slechts een paar uur slaap? Op welke momenten eet je en hoeveel tussendoortjes komen hierbij kijken? Door het volledige plaatje hierin mee te nemen zorg je ervoor dat je niet teveel of te weinig binnenkrijgt.

Afvallen coach of juist met diëtist?

Een diëtist kan je helpen om op gewicht te komen, door te kijken naar je voedingspatroon. Hierbij wordt gelet op wat je eet en daarmee ook of je alle voedingsstoffen die je nodig hebt, binnenkrijgt. Toch is het belangrijk om, zeker wanneer je bijvoorbeeld meer energie wilt of wilt werken aan je conditie, verder te kijken dan enkel je voeding of alleen je beweging. Bij Leef Sterk & Gezond kijken we met een coach naar het totaalplaatje, dus niet alleen naar je voeding. Gezondheid is immers meer dan alleen dat puzzelstukje, het is de hele puzzel. We kijken daarom naar je levensstijl, beweging, voeding én algehele gezondheid.

Ondersteuning bij Leef Sterk & Gezond als afvallen coach

Samen werken aan je doelen en hierbij grenzen opzoeken en ze steeds een stukje verleggen: dat is bij Leef Sterk & Gezond het doel. We bieden verschillende voedings- en trainingsprogramma’s aan om je doelen te bereiken. We slaan de combinatie tussen beweging, voeding en coaching om alle facetten van je leven te kunnen verbeteren en effectief gewichtsverlies mogelijk te maken. Hierdoor wordt het niet alleen haalbaar maar ook motiverend om aan de slag te gaan. Bekijk hier de mogelijkheden!

Deel dit bericht op:

Meer blogs

Een steuntje in de rug met personal training

Personal training helpt je ontdekken wat je werkelijke doel is en hoe je dat moet bereiken. Ontdek hier meer over personal training!

Lees meer

Afvallen met voedingssupplementen!

Effectief afvallen? Dat kan met voedingssupplementen!

Lees meer

Blijf gemotiveerd met Body Mission

Motivatie krijgen voor afvallen? Kies voor Body Mission!

Lees meer

Kun je jouw stress weg sporten?

Kun je met sporten de stress in je lichaam terugdringen? Ja! Lees hier hoe.

Lees meer

Small group training: motiverend en effectief!

Geef je motivatie een boost door niet in je eentje te gaan zwoegen.

Lees meer

‘Door personal training zit ik beter in mijn vel!’

‘Harmen is de stok achter de deur die ik nodig heb’, vertelt Natasja.

Lees meer

Personal training: ook voor begeleiding bij revalidatie!

Het valt niet mee om een periode van blessure of ziekte weer fysiek te boven te komen. Het lijkt wel alsof je een heel ander lichaam hebt gekregen. Opeens raak je al buiten adem als je een traptrede oploopt en heb je geen puf meer voor de dingen die je eerst nagenoeg geen energie kostten. Je wilt de kracht, conditie en energie van vroeger weer terug, maar hoe?

Lees meer

Krijg jij genoeg voedingsstoffen binnen?

Je kunt hard je best doen om zo gezond mogelijk te eten, maar toch nog belangrijke voedingsstoffen missen in je eetpatroon. Ook is het zo dat eten steeds vaker bewerkt of lang bewaard is, waardoor veel voedingsstoffen verloren gaan. Het is belangrijk om tekorten in voedingsstoffen te voorkomen, omdat deze tot lichamelijke klachten kunnen leiden.

Lees meer

Sportmotivatie weer verdwenen? Schakel een trainer in!

Vol goede moed begon je met sporten. Je sleepte jezelf meerdere keren per week de sportschool in, maar de motivatie om te sporten begon steeds verder weg te ebben. Wanneer de motivatie om te bewegen steeds vaker achterwege blijft, kan het een goed idee zijn om een personal trainer in te schakelen.

Lees meer

Tijd voor actie!
Zet de eerste stap
naar een gezonder
en fitter leven.

Vraag een gratis kennismaking aan en ontdek de mogelijkheden voor jou!