vervolgpagina-banner

Blog


Eindelijk effectief gewichtsverlies?

gewichtsverlies
BLOGFit worden | 1 augustus 2022

Aankomen is een sluimerend proces. Er gaan maanden van lekker eten, restaurants, feestjes, vakanties en borrels voorbij en voor je het weet ben je een paar kilo zwaarder. Het gekke is dat aankomen veel makkelijker lijkt te gaan dan het gewicht weer kwijtraken. Hoe ga je hier nu mee om? Leef Sterk & Gezond helpt je graag naar een gezonde en gebalanceerde levensstijl.

Welke dieetfouten maken de meeste mensen?

Rondom afvallen bestaan veel misverstanden en fabels. De grootste fout die de meeste mensen maken is een crashdieet. Hiermee val je wel snel af, maar het gewichtsverlies is niet blijvend. Vaak verlies je met zo’n dieet geen vet, maar alleen vocht of spiermassa. En dat terwijl de spieren juist zo belangrijk zijn voor het proces van gewichtsverlies.

Gevaar van crashdieet

Het gevaar van crashdiëten is ook dat het je mindset niet verandert. Afvallen is iets waar je heel bewust mee moet omgaan, zowel fysiek als mentaal. Wist je dat je hoofd 21 dagen nodig heeft om een gedragsverandering te signaleren? Daarom vinden veel mensen het ook moeilijk om te stoppen met roken. Dus wil je blijvend gewicht verliezen? Geef dan je hoofd en lichaam de tijd.

Hoe zorg je voor blijvend en effectief gewichtsverlies?

Dan rijst natuurlijk de vraag hoe je ervoor kunt zorgen dat je gewichtsverlies wél blijvend is. Dat is afhankelijk van meerdere facetten. Gezonder leven doe je niet alleen op lichamelijk gebied, maar ook op mentaal gebied. Wat betekent dit? Veel mensen willen afvallen omdat ze zichzelf lelijk of dik vinden. Deze houding helpt je niet om af te vallen. Je lichaam afwijzen zorgt er juist voor dat je slechte keuzes maakt, zoals het eten van slechte snacks of het drinken van te veel wijn. Leef dus vanuit liefde voor jezelf en je lichaam. Denk aan hoe ver je lichaam het heeft geschopt met die extra kilo’s en besluit dat het genoeg is. Een helpende gedachte is bijvoorbeeld: “Ik werk aan een nog fittere, slankere en gezondere versie van mezelf.”

Positieve gedachtes

Bedenk dat je niet alleen afvalt voor de buitenkant of voor de mening van anderen. Het helpt je om gezonder te worden of meer zelfvertrouwen te krijgen. Ook kun je makkelijker je sportieve doelen bereiken, zoals bijvoorbeeld het lopen van een marathon. Kortom, je doet het voor jezelf! Als je er zo in staat, is dat al een goed begin naar de nieuwe versie van jezelf.

Gezonde recepten

Vaak associëren we ‘lekker’ met ‘ongezond’. En dat is jammer! Gezonde gerechten kunnen ook heel lekker zijn, zolang je jezelf maar durft uit te dagen. Vervangen en experimenteren zijn goede tips naar een gezonder dieet. Laten we het voorbeeld nemen van een lekkere, smaakvolle lasagne. De kaas, het vlees en de pasta’s kunnen flink zwaar op de maag zijn. Maar laten we het nu eens anders doen.

Lekkere ‘lasagne’

De tomatensaus kun je er natuurlijk wel in laten. Let erop dat de saus niet te veel suikers bevat. Vervang de deegbladen door aubergine en de kaas door hüttenkäse. Hou je van lekker vlees door de ovenschotel? Kies dan voor tartaar of gehakte groenten in plaats van half-om-half gehakt. Giet de overtollige vetten af, die tijdens het bakken uit het vlees komen. Let verder op dat je niet te veel olijfolie gebruikt. Laat de bechamelsaus staan en kies een lekkere rauwkostsalade bij deze gezonde Italiaanse ovenschotel. Dat wordt sowieso smullen!

Meer energie

Heb jij ook behoefte aan meer balans en een gezonder eet- en leefpatroon? Leef Sterk & Gezond helpt je graag op weg. Door meer en effectiever te bewegen, gezonder te eten en te detoxen gaan we aan de slag met ons Body Missionprogramma. Want meer energie en een gezonder lichaam, dat verdien je!

Deel dit bericht op:

Meer blogs

Een steuntje in de rug met personal training

Personal training helpt je ontdekken wat je werkelijke doel is en hoe je dat moet bereiken. Ontdek hier meer over personal training!

Lees meer

Afvallen met voedingssupplementen!

Effectief afvallen? Dat kan met voedingssupplementen!

Lees meer

Blijf gemotiveerd met Body Mission

Motivatie krijgen voor afvallen? Kies voor Body Mission!

Lees meer

Kun je jouw stress weg sporten?

Kun je met sporten de stress in je lichaam terugdringen? Ja! Lees hier hoe.

Lees meer

Small group training: motiverend en effectief!

Geef je motivatie een boost door niet in je eentje te gaan zwoegen.

Lees meer

‘Door personal training zit ik beter in mijn vel!’

‘Harmen is de stok achter de deur die ik nodig heb’, vertelt Natasja.

Lees meer

Personal training: ook voor begeleiding bij revalidatie!

Het valt niet mee om een periode van blessure of ziekte weer fysiek te boven te komen. Het lijkt wel alsof je een heel ander lichaam hebt gekregen. Opeens raak je al buiten adem als je een traptrede oploopt en heb je geen puf meer voor de dingen die je eerst nagenoeg geen energie kostten. Je wilt de kracht, conditie en energie van vroeger weer terug, maar hoe?

Lees meer

Krijg jij genoeg voedingsstoffen binnen?

Je kunt hard je best doen om zo gezond mogelijk te eten, maar toch nog belangrijke voedingsstoffen missen in je eetpatroon. Ook is het zo dat eten steeds vaker bewerkt of lang bewaard is, waardoor veel voedingsstoffen verloren gaan. Het is belangrijk om tekorten in voedingsstoffen te voorkomen, omdat deze tot lichamelijke klachten kunnen leiden.

Lees meer

Sportmotivatie weer verdwenen? Schakel een trainer in!

Vol goede moed begon je met sporten. Je sleepte jezelf meerdere keren per week de sportschool in, maar de motivatie om te sporten begon steeds verder weg te ebben. Wanneer de motivatie om te bewegen steeds vaker achterwege blijft, kan het een goed idee zijn om een personal trainer in te schakelen.

Lees meer

Tijd voor actie!
Zet de eerste stap
naar een gezonder
en fitter leven.

Vraag een gratis kennismaking aan en ontdek de mogelijkheden voor jou!