vervolgpagina-banner

Blog


Gezond eten voor een fit lichaam

gezond eten
BLOGFit worden | 17 november 2021

Een van de meest voorkomende doelen van sporten is het verliezen van lichaamsgewicht. Wanneer je veel aan het bewegen bent is de kans groot dat je regelmatig vol spanning op de weegschaal stapt om te kijken wat het resultaat is. Veel lichaamsbeweging is alleen maar één helft van het verhaal. Gezond eten is minstens zo belangrijk als veel beweging. Leef Sterk & Gezond geeft je daarom voedingsadviezen om het resultaat zo positief mogelijk te maken.

Wat werkt echt?

Goed, je hebt besloten op je voeding te gaan letten en wilt het bewegen gaan ondersteunen met gezond eten. Je tikt wat zoektermen op je toetsenbord en Google schotelt je allerlei adviezen voor. Alleen hoe weet je tussen de broccoli en makreel nog welke adviezen nou echt werken?

Het advies voor gezond eten

De juiste stoffen binnenkrijgen is niet erg ingewikkeld. Er zijn een paar vuistregels. Eet zo veel mogelijk groentes, fruit, noten, zaden, vlees, vis en producten met eiwit. Blijf zo veel mogelijk weg van pakjes en zakjes. Hier zit vaak bewerkt voedsel in dat voedingsstoffen bevat (zoals transvetten) die je lichaam snel opslaat als vet. Probeer het drinken van alcohol te beperken en vervang frisdrank en energiedranken zo veel mogelijk door thee en water. Eventueel kun je met ondersteuning van een trainer je voeding aanvullen met supplementen om missende stoffen ook in je dieet te verwerken.

Groentes anders bereiden

Hoe kun je ervoor zorgen dat je de goede producten eet? Maak er een spel van en daag jezelf uit. Focus je bijvoorbeeld op het kopen van groentes en het maken van maaltijden met deze groentes. Wanneer je hier naar op zoek gaat, blijkt er veel mogelijk te zijn. Je hoeft je groentes bijvoorbeeld niet alleen te koken, je kunt ze ook roosteren of stomen. Soms is dit zelfs nog beter omdat er minder voedingsstoffen verloren gaan!

Hoe houd ik het vol?

Iedereen die wel eens een stap in de supermarkt heeft gezet, weet hoe verleidend deze plek is. Hoewel je je best doet om groentes, noten en fruit te halen, wordt je aandacht toch weer getrokken naar de sapjes. De snacks. De heerlijk uitgestalde kazen. Het is gemakkelijk om aan die verleiding toe te geven. Hoe zorg je ervoor dat je het kunt weerstaan en wel gewicht kunt verliezen? Hier zijn enkele adviezen:

– Voorkom de grootste val: ga niet naar de supermarkt met honger.

– Eet voldoende eiwitten, voor een lang verzadigd gevoel.

– Maak een boodschappenlijstje van tevoren en houd je hieraan.

– Wees je ervan bewust dat de verleiding er is. Dat zorgt ervoor dat je onbewust niet langer erin trapt!

Body Mission

Als je doel is om af te vallen, heb je vast baat bij het Body Mission-programma. Dit programma combineert voeding met weinig calorieën met de juiste beweging om af te vallen op een gezonde manier. Je weet zeker dat je de juiste stoffen binnenkrijgt en tegelijkertijd op een gezonde manier beweegt om je lichaam echt in vorm te houden. Probeer het zelf – neem contact op!

Deel dit bericht op:

Meer blogs

Een steuntje in de rug met personal training

Personal training helpt je ontdekken wat je werkelijke doel is en hoe je dat moet bereiken. Ontdek hier meer over personal training!

Lees meer

Afvallen met voedingssupplementen!

Effectief afvallen? Dat kan met voedingssupplementen!

Lees meer

Blijf gemotiveerd met Body Mission

Motivatie krijgen voor afvallen? Kies voor Body Mission!

Lees meer

Kun je jouw stress weg sporten?

Kun je met sporten de stress in je lichaam terugdringen? Ja! Lees hier hoe.

Lees meer

Small group training: motiverend en effectief!

Geef je motivatie een boost door niet in je eentje te gaan zwoegen.

Lees meer

‘Door personal training zit ik beter in mijn vel!’

‘Harmen is de stok achter de deur die ik nodig heb’, vertelt Natasja.

Lees meer

Personal training: ook voor begeleiding bij revalidatie!

Het valt niet mee om een periode van blessure of ziekte weer fysiek te boven te komen. Het lijkt wel alsof je een heel ander lichaam hebt gekregen. Opeens raak je al buiten adem als je een traptrede oploopt en heb je geen puf meer voor de dingen die je eerst nagenoeg geen energie kostten. Je wilt de kracht, conditie en energie van vroeger weer terug, maar hoe?

Lees meer

Krijg jij genoeg voedingsstoffen binnen?

Je kunt hard je best doen om zo gezond mogelijk te eten, maar toch nog belangrijke voedingsstoffen missen in je eetpatroon. Ook is het zo dat eten steeds vaker bewerkt of lang bewaard is, waardoor veel voedingsstoffen verloren gaan. Het is belangrijk om tekorten in voedingsstoffen te voorkomen, omdat deze tot lichamelijke klachten kunnen leiden.

Lees meer

Sportmotivatie weer verdwenen? Schakel een trainer in!

Vol goede moed begon je met sporten. Je sleepte jezelf meerdere keren per week de sportschool in, maar de motivatie om te sporten begon steeds verder weg te ebben. Wanneer de motivatie om te bewegen steeds vaker achterwege blijft, kan het een goed idee zijn om een personal trainer in te schakelen.

Lees meer

Tijd voor actie!
Zet de eerste stap
naar een gezonder
en fitter leven.

Vraag een gratis kennismaking aan en ontdek de mogelijkheden voor jou!