vervolgpagina-banner

Blog


‘Met personal training bouw je een stevige basis op’

personal training
BLOGProgramma’s | 23 mei 2023

Hardlopen, zwemmen, fietsen. Olga van Son (51) vindt het belangrijk om een goede conditie te hebben en te houden. ‘Daarom sportte ik eigenlijk altijd al wel. Maar bij het hardlopen liep ik regelmatig blessures op, waardoor ik weer een poosje niet kon sporten. En daar werd ik dan altijd chagrijnig van’, lacht ze. ‘Daarom besloot ik dat personal training voor mij een goede oplossing zou zijn. En die personal trainer was Harmen.’

Personal training

‘Ik denk dat ik daarmee een jaar of tien geleden mee begon’, schat Olga in. ‘Harmen werkte toen nog in loondienst bij een sportschool. Ik had al wel eens eerder een personal trainer in de arm genomen, maar met Harmen was het gelijk anders. Hij is heel rustig en serieus. Ik vond het jammer dat hij daar een paar jaar geleden wegging om voor zichzelf te beginnen.

Zelf bleef ik gewoon bij de sportschool, maar ik miste zijn trainingen wel.’ Na een jaar hakte Olga de knoop door: ze ging weer bij Harmen trainen. ‘In eerste instantie vond ik de afstand iets te ver, maar later maakte me dat niets meer uit. Het is gewoon net een beetje verder dan die sportschool, maar dat had ik er wel voor over.’

Geen blessures meer

‘Sinds ik personal training heb van Harmen, heb ik eigenlijk nooit meer een blessure gehad’, realiseert Olga zich. ‘Met personal training bouw je gewoon een stevige basis op. Waar het me – als ik zelf of in een groep trainde – nog weleens aan motivatie ontbrak om tot het randje te gaan, weet Harmen me wel daartoe uit te dagen. Dan wíl ik ook echt over dat randje gaan. Dan is er geen sprake van dat ik iets eerder stop of dat de oefening iets minder zwaar moet. Bij Harmen kom ik om serieus te trainen en dat doe ik dan ook.’

Leuk en effectief

Alhoewel Olga al jaren bij Harmen traint, is er geen sprake van sleur. ‘Nee, hij heeft eigenlijk elke week een ander programma. Natuurlijk is de basis wel hetzelfde – buik, benen, rug en armen en dan altijd in die volgorde – maar de oefeningen zijn bijna elke week anders. Er zit uiteraard weleens iets in wat terugkomt, maar je hebt nooit twee weken achter elkaar dezelfde les. Dat houdt personal training leuk, maar maakt het ook effectief.’

Lekker fit en goede conditie

Alhoewel Olga’s focus in het begin lag op het voorkomen van blessures, is fit en gezond ouder worden nu vooral haar doel. Olga: ‘Ik wil lekker fit zijn en een goede conditie hebben en houden, waardoor ik andere dingen kan blijven doen, zoals hardlopen en fietsen. Nieuwe doelen stellen. Zo ga ik binnenkort voor het eerst meedoen aan een achtste triatlon. Doordat ik één keer in de week bij Harmen train, is de basis goed. De rest van de week ga ik nog naar de sportschool om te spinnen, ik zwem één of twee keer en ik trek één of twee keer per week de hardloopschoenen aan. Zo blijf ik lekker fit en houd ik een goede conditie.’

Deel dit bericht op:

Meer blogs

Een steuntje in de rug met personal training

Personal training helpt je ontdekken wat je werkelijke doel is en hoe je dat moet bereiken. Ontdek hier meer over personal training!

Lees meer

Afvallen met voedingssupplementen!

Effectief afvallen? Dat kan met voedingssupplementen!

Lees meer

Blijf gemotiveerd met Body Mission

Motivatie krijgen voor afvallen? Kies voor Body Mission!

Lees meer

Kun je jouw stress weg sporten?

Kun je met sporten de stress in je lichaam terugdringen? Ja! Lees hier hoe.

Lees meer

Small group training: motiverend en effectief!

Geef je motivatie een boost door niet in je eentje te gaan zwoegen.

Lees meer

‘Door personal training zit ik beter in mijn vel!’

‘Harmen is de stok achter de deur die ik nodig heb’, vertelt Natasja.

Lees meer

Personal training: ook voor begeleiding bij revalidatie!

Het valt niet mee om een periode van blessure of ziekte weer fysiek te boven te komen. Het lijkt wel alsof je een heel ander lichaam hebt gekregen. Opeens raak je al buiten adem als je een traptrede oploopt en heb je geen puf meer voor de dingen die je eerst nagenoeg geen energie kostten. Je wilt de kracht, conditie en energie van vroeger weer terug, maar hoe?

Lees meer

Krijg jij genoeg voedingsstoffen binnen?

Je kunt hard je best doen om zo gezond mogelijk te eten, maar toch nog belangrijke voedingsstoffen missen in je eetpatroon. Ook is het zo dat eten steeds vaker bewerkt of lang bewaard is, waardoor veel voedingsstoffen verloren gaan. Het is belangrijk om tekorten in voedingsstoffen te voorkomen, omdat deze tot lichamelijke klachten kunnen leiden.

Lees meer

Sportmotivatie weer verdwenen? Schakel een trainer in!

Vol goede moed begon je met sporten. Je sleepte jezelf meerdere keren per week de sportschool in, maar de motivatie om te sporten begon steeds verder weg te ebben. Wanneer de motivatie om te bewegen steeds vaker achterwege blijft, kan het een goed idee zijn om een personal trainer in te schakelen.

Lees meer

Tijd voor actie!
Zet de eerste stap
naar een gezonder
en fitter leven.

Vraag een gratis kennismaking aan en ontdek de mogelijkheden voor jou!