vervolgpagina-banner

Blog


De feiten en fabels over personal training

personal training
BLOGProgramma’s | 28 juni 2023

Eigenlijk zou je wel wat fitter willen worden. Je bent er steeds meer mee bezig en begint je te storen aan je lichaam. Voor de spiegel zie je alleen de overtollige vetjes. En dat fietstochtje naar werk wordt ook steeds zwaarder. Personal training kan je helpen je doelen te bereiken! Maar wat is hierover eigenlijk waar en niet waar?

In beweging

Op eigen kracht sporten is niet altijd even makkelijk. Er ligt genoeg afleiding op de loer. Je vriendin belt je op om te lunchen, terwijl er een hardlooprondje op je planning stond. Of een ritje naar de sportschool ontschiet je door een drukke dag op werk. Soms is het ook de motivatie die je in de steek laat. Daarom kan personal training van pas komen! Voordat je hiermee start, halen we eerst alle onduidelijkheden hierover uit de lucht.

1. Voor vooruitgang moet je iedere dag trainen

Want is alles wat je leest op het internet een feit? Er wordt bijvoorbeeld wel eens gezegd dat je voor vooruitgang iedere dag moet trainen. Maar dit klopt niet. Voor progressie is er weliswaar een bepaalde regelmaat nodig. Maar iedere dag zwaar sporten maakt je lichaam gevoelig voor blessures en geven je spieren te weinig rust. Om optimaal te herstellen, is het goed om ongeveer achtenveertig uur tussen je trainingen te houden.

2. Met personal training sport je altijd één op één

Dit is een feit! Eén-op-één aandacht is ook een van de krachten van personal training. Je personal trainer houdt je namelijk gemotiveerd. Je hebt wekelijkse momenten dat je aan de slag ‘moet’ en deze trainingen zijn geheel op jou afgestemd. Zowel op je doelstellingen als op je lichaam. Daarnaast weet je zeker dat je op een veilige en juiste manier in beweging bent..

3. Je moét spierpijn hebben

Na een pittige sportsessie hebben we allemaal wel eens spierpijn. Het geeft je waarschijnlijk een voldaan gevoel, dat je hard genoeg hebt getraind. Maar spierpijn hoeft niet je maatstaf te zijn om te weten of je goed genoeg hebt bewogen. Een fabel dus! Wanneer je voortdurend traint, went je lichaam aan de oefeningen en de intensiteit. Dan ontstaat er automatisch minder snel spierpijn, maar is de impact nog even goed.

4. Personal training richt zich op beweging, voeding en mindset

Personal training schakel je in met de gedachte om sterker, slanker of fitter te worden. Daar is beweging voor nodig. Maar ook de juiste voeding en een sterke mindset zijn onmisbaar om gezond af te vallen. Daarom is dit zeker een feit. Door de combinatie tussen deze drie aspecten, verbeter je de gehele gezondheid van je lichaam. En dat zorgt ervoor dat je duurzaam en effectief je doelen kunt bereiken.

Benieuwd?

Benieuwd naar de mogelijkheden van personal training? Bij Leef Sterk en Gezond staan we klaar voor jou. Ook wanneer je nog wel vraagtekens hebt, kun je gerust contact met ons opnemen. Wij beantwoorden al je vragen met plezier. Hopelijk tot snel!

Deel dit bericht op:

Meer blogs

Een steuntje in de rug met personal training

Personal training helpt je ontdekken wat je werkelijke doel is en hoe je dat moet bereiken. Ontdek hier meer over personal training!

Lees meer

Afvallen met voedingssupplementen!

Effectief afvallen? Dat kan met voedingssupplementen!

Lees meer

Blijf gemotiveerd met Body Mission

Motivatie krijgen voor afvallen? Kies voor Body Mission!

Lees meer

Kun je jouw stress weg sporten?

Kun je met sporten de stress in je lichaam terugdringen? Ja! Lees hier hoe.

Lees meer

Small group training: motiverend en effectief!

Geef je motivatie een boost door niet in je eentje te gaan zwoegen.

Lees meer

‘Door personal training zit ik beter in mijn vel!’

‘Harmen is de stok achter de deur die ik nodig heb’, vertelt Natasja.

Lees meer

Personal training: ook voor begeleiding bij revalidatie!

Het valt niet mee om een periode van blessure of ziekte weer fysiek te boven te komen. Het lijkt wel alsof je een heel ander lichaam hebt gekregen. Opeens raak je al buiten adem als je een traptrede oploopt en heb je geen puf meer voor de dingen die je eerst nagenoeg geen energie kostten. Je wilt de kracht, conditie en energie van vroeger weer terug, maar hoe?

Lees meer

Krijg jij genoeg voedingsstoffen binnen?

Je kunt hard je best doen om zo gezond mogelijk te eten, maar toch nog belangrijke voedingsstoffen missen in je eetpatroon. Ook is het zo dat eten steeds vaker bewerkt of lang bewaard is, waardoor veel voedingsstoffen verloren gaan. Het is belangrijk om tekorten in voedingsstoffen te voorkomen, omdat deze tot lichamelijke klachten kunnen leiden.

Lees meer

Sportmotivatie weer verdwenen? Schakel een trainer in!

Vol goede moed begon je met sporten. Je sleepte jezelf meerdere keren per week de sportschool in, maar de motivatie om te sporten begon steeds verder weg te ebben. Wanneer de motivatie om te bewegen steeds vaker achterwege blijft, kan het een goed idee zijn om een personal trainer in te schakelen.

Lees meer

Tijd voor actie!
Zet de eerste stap
naar een gezonder
en fitter leven.

Vraag een gratis kennismaking aan en ontdek de mogelijkheden voor jou!