vervolgpagina-banner

Blog


‘Personal training met realistische doelstellingen werkt’

personal-training
BLOGFit worden | 13 oktober 2022

Michiel (47) werkt bij de politie en leidt een middenactief leven. ‘Met corona werden alle sportactiviteiten stilgelegd. Alle competitiesporten werden dus ook tijdelijk gestaakt. Ik doe aan zaalvoetbal en speel tennis, en kwam niet meer toe aan mijn beweging. Dat was voor mij de trigger om er iets aan te doen. Met een zoekopdracht op het internet kwam ik bij Harmen terecht. Ik zag dat hij een website had, en dacht: ik ga eens contact zoeken! Via zijn 06-nummer heb ik hem opgebeld. Enkele dagen later volgde de intake.’

Alle aspecten in zijn geheel

‘Ik heb Harmen in de eerste instantie gevraagd wat hij voor me kon betekenen op het gebied van fit worden en afvallen. Alle aspecten worden tijdens zo’n intake in zijn geheel meegenomen. Niet alleen beweging, maar ook voeding en gewoonten worden in kaart gebracht. Het begint namelijk met bewustwording. Het inzichtelijk maken wat je eet. We leven namelijk in een maatschappij waarin eten overal uitgestald is. Gezonde voeding lijkt daarnaast vaak duurder, en minder toegankelijk.’

Discipline

Vanuit jezelf de sportschool bezoeken, werkt lang niet voor iedereen. Tenzij je een torenhoge disciplinegraad hebt. ‘Wat voor mij motiverend werkt, is dat je samen met Harmen wekelijks afspraken maakt. Je bent daarnaast bereid te investeren in de trainingen en weet waar je het voor doet. Ik heb het ervoor over om mijn doelen echt te realiseren. Het plan van aanpak stelt Harmen ook heel realistisch op. Zo heeft hij bijvoorbeeld een plan voor mij opgesteld om binnen 6 maanden 5 kilo te verliezen. Uiteindelijk ben ik zelfs boven dit doel uitgestegen!’

Personal training die bij mij past

‘Zelf voel ik niet zoveel voor het krijgen van training van fanatieke bodybuilders. Ik wil gewoon een realistisch persoon met realistische doelen. Niet iemand die me onhaalbare doelen voorlegt. Ook vind ik het prettig dat Harmen een bepaalde humor heeft, die frisheid met zich meebrengt.’

Harmens training

Qua training wisselt Harmen veel af met oefeningen. Daardoor is geen enkele training hetzelfde en leer je er altijd iets bij. ‘Er zitten toch wel bepaalde, vaste elementen in wat betreft kracht en uithoudingsvermogen. Zaalvoetbal gaat een keertje ophouden. Het sporten volgens een bepaald schema en structuur wil ik er graag inhouden.’

Eindelijk fit

Wat ik door de training merk, is dat ik veel actiever ben. Mijn uithoudingsvermogen is een stuk beter! Ik merk het voornamelijk in de zaalvoetbalwedstrijden. Ik krijg veel minder snel blessures, en als ik er eentje krijg, herstelt het sneller. Ook in mijn werk merk ik het. Ik ben wat alerter en mentaal voel ik me ook veel prettiger in mijn vel. Dit zijn voor mij redenen om de personal training bij Harmen aan te houden.

Over Leef Sterk & Gezond

Al jaren begeleidt Harmen mensen in het aannemen van een fitte leefstijl. Als gediplomeerde personal trainer weet hij hoe belangrijk het is om beweging, voeding, fysieke en mentale gesteldheid als een geheel te zien. Samen vormen zij de basis voor een gezond bestaan. Met het Body Mission-programma brengt Harmen in kaart hoe je met personal training, voedingsadvies en mindsetcoaching het beste jouw doel bereikt. Ook helpt Harmen bij onderwerpen als gezond ouder worden of fitter worden. Wil jij op een realistische manier werken aan jouw sportdoelen? Neem contact op om de opties te bespreken.

Deel dit bericht op:

Meer blogs

Een steuntje in de rug met personal training

Personal training helpt je ontdekken wat je werkelijke doel is en hoe je dat moet bereiken. Ontdek hier meer over personal training!

Lees meer

Afvallen met voedingssupplementen!

Effectief afvallen? Dat kan met voedingssupplementen!

Lees meer

Blijf gemotiveerd met Body Mission

Motivatie krijgen voor afvallen? Kies voor Body Mission!

Lees meer

Kun je jouw stress weg sporten?

Kun je met sporten de stress in je lichaam terugdringen? Ja! Lees hier hoe.

Lees meer

Small group training: motiverend en effectief!

Geef je motivatie een boost door niet in je eentje te gaan zwoegen.

Lees meer

‘Door personal training zit ik beter in mijn vel!’

‘Harmen is de stok achter de deur die ik nodig heb’, vertelt Natasja.

Lees meer

Personal training: ook voor begeleiding bij revalidatie!

Het valt niet mee om een periode van blessure of ziekte weer fysiek te boven te komen. Het lijkt wel alsof je een heel ander lichaam hebt gekregen. Opeens raak je al buiten adem als je een traptrede oploopt en heb je geen puf meer voor de dingen die je eerst nagenoeg geen energie kostten. Je wilt de kracht, conditie en energie van vroeger weer terug, maar hoe?

Lees meer

Krijg jij genoeg voedingsstoffen binnen?

Je kunt hard je best doen om zo gezond mogelijk te eten, maar toch nog belangrijke voedingsstoffen missen in je eetpatroon. Ook is het zo dat eten steeds vaker bewerkt of lang bewaard is, waardoor veel voedingsstoffen verloren gaan. Het is belangrijk om tekorten in voedingsstoffen te voorkomen, omdat deze tot lichamelijke klachten kunnen leiden.

Lees meer

Sportmotivatie weer verdwenen? Schakel een trainer in!

Vol goede moed begon je met sporten. Je sleepte jezelf meerdere keren per week de sportschool in, maar de motivatie om te sporten begon steeds verder weg te ebben. Wanneer de motivatie om te bewegen steeds vaker achterwege blijft, kan het een goed idee zijn om een personal trainer in te schakelen.

Lees meer

Tijd voor actie!
Zet de eerste stap
naar een gezonder
en fitter leven.

Vraag een gratis kennismaking aan en ontdek de mogelijkheden voor jou!