vervolgpagina-banner

Blog


Met oefeningen stress verminderen

oefeningen-stress-verminderen
BLOGProgramma’s | 3 maart 2023

Een drukke baan, een pittige privésituatie, het mantelzorgen of het in de lucht moeten houden van heel veel ballen kan voor de nodige stress in je lijf zorgen. Dat kan zich uiten in een zere nek, spieren in je schouders die aanvoelen als staalkabels, hoofdpijn, vermoeidheid en een slechte concentratie. Hoe kom je daarvan af? Kun je bijvoorbeeld met oefeningen stress verminderen?

Positief

Aan het woordje ‘stress’ kleeft een negatieve lading. Maar van oorsprong is het juist een heel positieve reactie. Het stelt je lichaam in staat om te reageren op acute situaties. Er komen hormonen vrij waardoor je spieren zich aanspannen, je bloeddruk en hartslag omhoog gaan en je in staat bent om nog net dat sprintje te trekken om de bus te halen of voor een sportwedstrijd die topprestatie te leveren.

Klachten door langdurige stress

Er is helemaal niks aan de hand wanneer je je lichaam daarna in de gelegenheid stelt om te herstellen. Tot rust te komen. Maar daar scheelt het in ons dagelijks leven nu juist vaak aan. We staan voortdurend onder spanning. We staan eigenlijk continu ‘aan’. Door langdurige stress kun je fysieke en mentale klachten ontwikkelen. Je maakt er namelijk meer vrije radicalen door aan. Neem daarbij ook de vrije radicalen die van buitenaf je lichaam binnendringen, zoals uv-straling en luchtverontreiniging, waardoor de kans op het verstoren van lichaamsprocessen alleen maar verder vergroot wordt.

Nutri Balance

Het is dus een must om tijdig op de rem te trappen. Speciaal daarvoor hebben we bij Leef Sterk & Gezond Nutri Balance ontwikkeld waarmee we je helpen om je lichaam en geest weer in balans te brengen. Goede voeding is natuurlijk heel belangrijk, maar door allerlei omstandigheden zijn de voedingswaarden van verantwoorde voeding minder hoog dan enkele tientallen jaren geleden. Speciaal daarvoor bieden we je de juiste supplementen aan waardoor je lichaam de juiste hoeveelheid aan bouw- en voedingsstoffen binnenkrijgt.

Gezonder gewicht

Onder begeleiding van een personal trainer, en daardoor met de juiste oefeningen stress verminderen, kan er, in combinatie met de juiste bouw- en voedingsstoffen, zelfs voor zorgen dat je ook nog eens een gezonder gewicht bereikt. Want ook gewichtstoename is een veel voorkomend gevolg van stress. Door stress eet je immers vaak onregelmatiger en ben je eerder geneigd een pizza thuis te laten bezorgen. Je grijpt sneller naar comfortfood en suiker- en vetrijke producten.

Stress verminderen

Dankzij het Nutri Balance-programma kun je, vanwege de juiste voeding(ssupplementen) en oefeningen die stress verminderen, op een verantwoorde manier afvallen. Je gaat je weer fitter voelen, je concentratie verbetert en je slaapt beter. Ook al zal je leven er waarschijnlijk niet veel minder stressvol door worden, toch kun je er wel beter mee leren omgaan.

Contact

Merk jij bij jezelf dat je de stress maar moeilijk de baas kunt? Wil je je stress verminderen? Neem dan contact op, zodat wij er samen aan kunnen werken dat je lichaam en geest weer helemaal in balans komen.

Deel dit bericht op:

Meer blogs

Een steuntje in de rug met personal training

Personal training helpt je ontdekken wat je werkelijke doel is en hoe je dat moet bereiken. Ontdek hier meer over personal training!

Lees meer

Afvallen met voedingssupplementen!

Effectief afvallen? Dat kan met voedingssupplementen!

Lees meer

Blijf gemotiveerd met Body Mission

Motivatie krijgen voor afvallen? Kies voor Body Mission!

Lees meer

Kun je jouw stress weg sporten?

Kun je met sporten de stress in je lichaam terugdringen? Ja! Lees hier hoe.

Lees meer

Small group training: motiverend en effectief!

Geef je motivatie een boost door niet in je eentje te gaan zwoegen.

Lees meer

‘Door personal training zit ik beter in mijn vel!’

‘Harmen is de stok achter de deur die ik nodig heb’, vertelt Natasja.

Lees meer

Personal training: ook voor begeleiding bij revalidatie!

Het valt niet mee om een periode van blessure of ziekte weer fysiek te boven te komen. Het lijkt wel alsof je een heel ander lichaam hebt gekregen. Opeens raak je al buiten adem als je een traptrede oploopt en heb je geen puf meer voor de dingen die je eerst nagenoeg geen energie kostten. Je wilt de kracht, conditie en energie van vroeger weer terug, maar hoe?

Lees meer

Krijg jij genoeg voedingsstoffen binnen?

Je kunt hard je best doen om zo gezond mogelijk te eten, maar toch nog belangrijke voedingsstoffen missen in je eetpatroon. Ook is het zo dat eten steeds vaker bewerkt of lang bewaard is, waardoor veel voedingsstoffen verloren gaan. Het is belangrijk om tekorten in voedingsstoffen te voorkomen, omdat deze tot lichamelijke klachten kunnen leiden.

Lees meer

Sportmotivatie weer verdwenen? Schakel een trainer in!

Vol goede moed begon je met sporten. Je sleepte jezelf meerdere keren per week de sportschool in, maar de motivatie om te sporten begon steeds verder weg te ebben. Wanneer de motivatie om te bewegen steeds vaker achterwege blijft, kan het een goed idee zijn om een personal trainer in te schakelen.

Lees meer

Tijd voor actie!
Zet de eerste stap
naar een gezonder
en fitter leven.

Vraag een gratis kennismaking aan en ontdek de mogelijkheden voor jou!