vervolgpagina-banner

Blog


Conditie verbeteren? Dit is waarom en hoe!

Conditie verbeteren
BLOGProgramma’s | 23 augustus 2023

Om je heen zie je dagelijks mensen in beweging. Fanatieke hardlopers die zorgeloos hun rondje in het park doen. Racefietsers die als snelheidsduivels de wegen over vliegen. Het lijkt zo makkelijk voor ze te zijn, terwijl jij al na een rondje wandelen op adem moet komen. Hier wil jij vanaf! Maar hoe verbeter je je conditie?

Wat is conditie?

Voordat ik hiermee verder ga, is het eerst waardevol om te weten wat conditie precies is. De definitie hiervan is: de staat waarin je lichaam zich bevindt. Hoe sterk is je lichaam en vooral hoeveel beweging kan het aan? Conditie is eigenlijk te verdelen in vijf elementen: coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid. Ook wel afgekort als ‘cluks’. Om je conditie te verbeteren, is het belangrijk om aan je cluks te werken.

Alle onderdelen verbeteren

Zodra je aan die vijf elementen van conditie gaat werken, is het belangrijk niet te hard van stapel te lopen. Begin rustig en bouw langzaam op. Voor uithoudingsvermogen kan bijvoorbeeld eerst milde cardiotraining gedaan worden. Wel zodanig dat je hart aan het werk wordt gezet. Langzamerhand kan het niveau omhoog door harder te hardlopen, zwemmen of te fietsen. Wissel de rest van je training af met kracht- en sprinttraining. Zo trigger je ook lenigheid, coördinatie en snelheid.

Extra component

Naast het fysieke gedeelte zit conditie ook echt deels tussen je oren. Hoe? Je mindset speelt een grote rol om het te kunnen verbeteren! In feite kunnen we dit zien als een extra onderdeel van het begrip conditie. Wanneer jij sterk in je schoenen staat, houd je oefeningen ook langer vol. Zorg daarom dat je ook goed voor jezelf zorgt met voldoende ontspanning en plezier. 

Voordelen goede conditie

Wanneer het harde werk naar een betere conditie eenmaal zijn vruchten afwerpt, brengt dit veel voordelen met zich mee. Bij Leef Sterk & Gezond personal training Sliedrecht hebben we al een aantal successen gehad:

Aan de slag?

Werken aan een fit en energiek lichaam vergt inspanning. Maar dit hoeft niet als een saaie verplichting gezien te worden. Tenminste, daar zorgen we bij Leef Sterk & Gezond voor. We trainen op jouw niveau, waardoor het goed vol valt te houden. Je zult langzamerhand merken dat je conditie sterk verbetert. Ben jij er klaar voor? Neem gerust contact met ons op. 

Deel dit bericht op:

Meer blogs

Een steuntje in de rug met personal training

Personal training helpt je ontdekken wat je werkelijke doel is en hoe je dat moet bereiken. Ontdek hier meer over personal training!

Lees meer

Afvallen met voedingssupplementen!

Effectief afvallen? Dat kan met voedingssupplementen!

Lees meer

Blijf gemotiveerd met Body Mission

Motivatie krijgen voor afvallen? Kies voor Body Mission!

Lees meer

Kun je jouw stress weg sporten?

Kun je met sporten de stress in je lichaam terugdringen? Ja! Lees hier hoe.

Lees meer

Small group training: motiverend en effectief!

Geef je motivatie een boost door niet in je eentje te gaan zwoegen.

Lees meer

‘Door personal training zit ik beter in mijn vel!’

‘Harmen is de stok achter de deur die ik nodig heb’, vertelt Natasja.

Lees meer

Personal training: ook voor begeleiding bij revalidatie!

Het valt niet mee om een periode van blessure of ziekte weer fysiek te boven te komen. Het lijkt wel alsof je een heel ander lichaam hebt gekregen. Opeens raak je al buiten adem als je een traptrede oploopt en heb je geen puf meer voor de dingen die je eerst nagenoeg geen energie kostten. Je wilt de kracht, conditie en energie van vroeger weer terug, maar hoe?

Lees meer

Krijg jij genoeg voedingsstoffen binnen?

Je kunt hard je best doen om zo gezond mogelijk te eten, maar toch nog belangrijke voedingsstoffen missen in je eetpatroon. Ook is het zo dat eten steeds vaker bewerkt of lang bewaard is, waardoor veel voedingsstoffen verloren gaan. Het is belangrijk om tekorten in voedingsstoffen te voorkomen, omdat deze tot lichamelijke klachten kunnen leiden.

Lees meer

Sportmotivatie weer verdwenen? Schakel een trainer in!

Vol goede moed begon je met sporten. Je sleepte jezelf meerdere keren per week de sportschool in, maar de motivatie om te sporten begon steeds verder weg te ebben. Wanneer de motivatie om te bewegen steeds vaker achterwege blijft, kan het een goed idee zijn om een personal trainer in te schakelen.

Lees meer

Tijd voor actie!
Zet de eerste stap
naar een gezonder
en fitter leven.

Vraag een gratis kennismaking aan en ontdek de mogelijkheden voor jou!