vervolgpagina-banner

Blog


Hoe ga jij je conditie verbeteren?

conditie-verbeteren
BLOGProgramma’s | 31 maart 2023

Eenmaal bovenaan de trap aangekomen, sta je te hijgen alsof je een marathon gelopen hebt. Na dat korte sprintje dat je moest trekken om de trein te halen, gaat je hart zó tekeer dat het lijkt alsof hij ieder moment kan barsten. Je uithoudingsvermogen heeft weleens betere tijden gekend. Hoog tijd om daar wat aan te doen. Hoe ga jij je conditie verbeteren?

Conditie vs uithoudingsvermogen

Je conditie is overigens meer dan alleen je uithoudingsvermogen. Die wordt ook bepaald door je spierkracht, lenigheid, coördinatie en snelheid. Je hebt een bepaalde basisconditie – dat is de conditie die je van nature hebt – maar deze kun je uitbreiden door te gaan sporten. Als jouw basisconditie slecht is, moet je hart flink werken om je lichaam van zuurstof te voorzien. Het resultaat is dat je hartslag enorm omhoog gaat en je snel buiten adem bent.

Gezondheidsvoordelen

Een slechte conditie heeft daarnaast ook een negatief effect op je gezondheid. Omgekeerd kun je ook stellen dat een goede conditie heel veel voordelen geeft:

Fitter worden

Ga jij je conditie verbeteren? Dan zul je ook snel merken dat je meer energie krijgt, je gaat fitter worden. Maar het kan natuurlijk wel lastig zijn om dat op eigen initiatief te doen. Je neemt je voor om een paar keer per week een ommetje te gaan maken, te gaan fietsen of hardlopen. Maar de eerste de beste dag dat je je goede voornemen in praktijk wilt brengen, gooit het weer roet in het eten en blijf je thuis. Voor je het weet ben jij al weer vergeten dat je je conditie wilde verbeteren.

Geen smoezen meer

Met een personal trainer overkomt je dat niet zo snel. Je hebt immers een goede stok achter de deur omdat je een afspraak hebt gemaakt om te komen sporten. De ‘smoes’ van slecht weer gaat ook niet meer op, want de trainingen kunnen gewoon binnen plaatsvinden. Bovendien is het nog leuk ook wanneer je onder begeleiding uitgedaagd wordt om het beste uit jezelf te halen.

Conditie verbeteren

Maar er is nóg een aspect dat het trainen leuk maakt: je lichaam maakt door het actief bewegen endorfine en serotonine aan. Endorfine onderdrukt pijn en stress en geeft een geluksgevoel. Serotonine staat eveneens bekend als een ‘gelukshormoon’. Ga je je conditie verbeteren? Dan ga je je dus niet alleen fysiek fitter voelen, maar het geeft je mentaal ook een boost.

Persoonlijk plan

Het maakt niet uit of je jong en superfit of juist al wat ouder bent en je conditie het nodige te wensen overlaat. Met onze Personal Training-programma’s maken we een persoonlijk plan met oefeningen die passen bij jouw lichaam en niveau. Het is dus altijd maatwerk, want alleen op die manier kun jij op een gezonde manier je conditie verbeteren. Neem gerust contact op, zodat ook jij op een goede manier aan je gezondheid werkt.

Deel dit bericht op:

Meer blogs

Een steuntje in de rug met personal training

Personal training helpt je ontdekken wat je werkelijke doel is en hoe je dat moet bereiken. Ontdek hier meer over personal training!

Lees meer

Afvallen met voedingssupplementen!

Effectief afvallen? Dat kan met voedingssupplementen!

Lees meer

Blijf gemotiveerd met Body Mission

Motivatie krijgen voor afvallen? Kies voor Body Mission!

Lees meer

Kun je jouw stress weg sporten?

Kun je met sporten de stress in je lichaam terugdringen? Ja! Lees hier hoe.

Lees meer

Small group training: motiverend en effectief!

Geef je motivatie een boost door niet in je eentje te gaan zwoegen.

Lees meer

‘Door personal training zit ik beter in mijn vel!’

‘Harmen is de stok achter de deur die ik nodig heb’, vertelt Natasja.

Lees meer

Personal training: ook voor begeleiding bij revalidatie!

Het valt niet mee om een periode van blessure of ziekte weer fysiek te boven te komen. Het lijkt wel alsof je een heel ander lichaam hebt gekregen. Opeens raak je al buiten adem als je een traptrede oploopt en heb je geen puf meer voor de dingen die je eerst nagenoeg geen energie kostten. Je wilt de kracht, conditie en energie van vroeger weer terug, maar hoe?

Lees meer

Krijg jij genoeg voedingsstoffen binnen?

Je kunt hard je best doen om zo gezond mogelijk te eten, maar toch nog belangrijke voedingsstoffen missen in je eetpatroon. Ook is het zo dat eten steeds vaker bewerkt of lang bewaard is, waardoor veel voedingsstoffen verloren gaan. Het is belangrijk om tekorten in voedingsstoffen te voorkomen, omdat deze tot lichamelijke klachten kunnen leiden.

Lees meer

Sportmotivatie weer verdwenen? Schakel een trainer in!

Vol goede moed begon je met sporten. Je sleepte jezelf meerdere keren per week de sportschool in, maar de motivatie om te sporten begon steeds verder weg te ebben. Wanneer de motivatie om te bewegen steeds vaker achterwege blijft, kan het een goed idee zijn om een personal trainer in te schakelen.

Lees meer

Tijd voor actie!
Zet de eerste stap
naar een gezonder
en fitter leven.

Vraag een gratis kennismaking aan en ontdek de mogelijkheden voor jou!