vervolgpagina-banner

Blog


Waar krijg je energie van?

waar krijg je energie van
BLOGFit worden | 11 november 2022

Vermoeid en met de ogen op half zeven sleep je jezelf uit bed. De hele dag heb je het gevoel niet echt ‘aan’ te staan en alles voelt als teveel gevraagd. Je hebt er gewoon geen energie voor. Waar krijg je energie van?

Natuurlijk niet

Bewegen geeft je energie. Het is goed voor je algemene gezondheid. Door met regelmaat te bewegen voel je je fitter en zul je lekkerder in je vel zitten, met als gevolg dat je vrolijker bent! Toch kan die trap demotiverend werken. Als dat al niet lukt, waarom zou je het dan nog proberen… toch? Een sportieve activiteit helpt je gezondheid bevorderen. Behalve dat het goed is voor je spieren en botten, is het ook goed voor je mentale gezondheid. Niet alleen het zijn in de buitenlucht, maar ook het bewustzijn dat je werkt aan een gezond lichaam en dat je lekker in je vel zit. Dit zorg dat je meer energie krijgt.

Waar krijg je energie van?

Een energietekort lijkt voor veel mensen een probleem. Je voelt je bijvoorbeeld moe als je opstaat, bent snel uitgeput of hebt het gevoel dat je batterij snel leegloopt of juist nooit volledig oplaadt. In sommige gevallen kan dit een medische oorzaak hebben, maar bij de meeste mensen zijn de oorzaken redelijk voor de hand liggend. Denk bijvoorbeeld aan:

De link met meer energie krijgen

Zoals je leest, hangt alles ontzettend nauw met elkaar samen. Door het probleem bij de kern aan te pakken, verhelp je vaak ook een boel andere gezondheidsklachten en -problemen. Bij Leef Sterk & Gezond helpen we hier graag bij. We kijken verder dan alleen fysieke beweging en kunnen je begeleiden op het niveau van personal fitness Gorinchem, beweging en voeding. Zo kun je gezond afvallen en fitter worden. Meer weten? Probeer dan eens onze gratis kennismaking! Zo neem jij in de toekomst altijd de trap mét een lach op je gezicht.

Deel dit bericht op:

Meer blogs

Een steuntje in de rug met personal training

Personal training helpt je ontdekken wat je werkelijke doel is en hoe je dat moet bereiken. Ontdek hier meer over personal training!

Lees meer

Afvallen met voedingssupplementen!

Effectief afvallen? Dat kan met voedingssupplementen!

Lees meer

Blijf gemotiveerd met Body Mission

Motivatie krijgen voor afvallen? Kies voor Body Mission!

Lees meer

Kun je jouw stress weg sporten?

Kun je met sporten de stress in je lichaam terugdringen? Ja! Lees hier hoe.

Lees meer

Small group training: motiverend en effectief!

Geef je motivatie een boost door niet in je eentje te gaan zwoegen.

Lees meer

‘Door personal training zit ik beter in mijn vel!’

‘Harmen is de stok achter de deur die ik nodig heb’, vertelt Natasja.

Lees meer

Personal training: ook voor begeleiding bij revalidatie!

Het valt niet mee om een periode van blessure of ziekte weer fysiek te boven te komen. Het lijkt wel alsof je een heel ander lichaam hebt gekregen. Opeens raak je al buiten adem als je een traptrede oploopt en heb je geen puf meer voor de dingen die je eerst nagenoeg geen energie kostten. Je wilt de kracht, conditie en energie van vroeger weer terug, maar hoe?

Lees meer

Krijg jij genoeg voedingsstoffen binnen?

Je kunt hard je best doen om zo gezond mogelijk te eten, maar toch nog belangrijke voedingsstoffen missen in je eetpatroon. Ook is het zo dat eten steeds vaker bewerkt of lang bewaard is, waardoor veel voedingsstoffen verloren gaan. Het is belangrijk om tekorten in voedingsstoffen te voorkomen, omdat deze tot lichamelijke klachten kunnen leiden.

Lees meer

Sportmotivatie weer verdwenen? Schakel een trainer in!

Vol goede moed begon je met sporten. Je sleepte jezelf meerdere keren per week de sportschool in, maar de motivatie om te sporten begon steeds verder weg te ebben. Wanneer de motivatie om te bewegen steeds vaker achterwege blijft, kan het een goed idee zijn om een personal trainer in te schakelen.

Lees meer

Tijd voor actie!
Zet de eerste stap
naar een gezonder
en fitter leven.

Vraag een gratis kennismaking aan en ontdek de mogelijkheden voor jou!