vervolgpagina-banner

Blog


Adem in, adem uit: leer ontspannen bij stress

Stress
BLOGProgramma’s | 4 augustus 2023

Je partner vraagt of jij de vaatwasser wil uitruimen. Je springt zowat uit je vel wanneer hij dit vraagt. Hoe durft hij? Je bent net terug van werk en hebt het al druk genoeg! Eenmaal bezig besef je dat je vrij heftig reageerde. Je hebt het de laatste tijd wel vaker… Misschien wordt het tijd om te leren ontspannen bij stress.

Actie reactie

Stress hebben we allemaal weleens. Je lichaam reageert nu eenmaal wanneer je te veel ballen tegelijkertijd omhoog houdt in je dagelijkse leven. Toch is het belangrijk wanneer je ermee te maken krijgt, de signalen te herkennen:

Zodra je stress hebt, is het belangrijk te weten hoe je moet ontspannen voordat er een burn-out of overspanning op de loer ligt.

Bewust nadenken

Ga bijvoorbeeld eens bewust nadenken wat jou echt energie geeft. Misschien is het wel een kopje koffie drinken met een vriendin? Of een goed gesprek voeren? Je hobby oppakken of vaker doen in de week helpt vaak ook enorm. Nu blijven er altijd energienemende bezigheden bestaan waarmee je te maken krijgt. Maar zolang je dit regelmatig combineert met activiteiten die meer energie geven, blijf je in balans.

Elke dag iets ontspannends

Wat wordt aangeraden is om dagelijks iets ontspannends op te pakken. Het is begrijpelijk dat je niet alle tijd van de wereld hebt op een dag, maar het hoeven ook geen grote tijdsinvesteringen te zijn. Denk aan een half uurtje muziek luisteren of een warm bad of douche. Beweging mag ook niet vergeten worden als ontspanning. Want door te wandelen, fietsen of je favoriete sport beoefenen, krijg je je hoofd ook rustig.

Beweging bij stress

Het klinkt wellicht tegenstrijdig, omdat je van sporten ook moe wordt. Toch gaan beweging en ontspanning hand in hand. Bewegen zorgt namelijk dat je hart sneller pompt, je spieren aanspannen en ontspannen, je gewrichten in beweging komen en je sneller ademt. Je lichaam wordt op een gezonde manier aan het werk gezet, waardoor stresshormonen worden opgeruimd. Daarentegen wordt de productie van geluksstofjes juist aangewakkerd. Je krijgt je nodige endorfine en dopamine binnen en dat zorgt voor een ontspannen en gelukkig gevoel!

Nutri Balance

Motivatie voor beweging is niet altijd even makkelijk, vooral wanneer je stress ervaart. Daarom vormen wij bij Leef Sterk & Gezond graag jouw stok achter de deur om regelmatig te sporten. Ons team staat klaar voor personal training of met onze programma’s Body Mission en Nutri Balance. Deze dragen ook bij aan een gebalanceerd lichaam én geest. Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak!

Deel dit bericht op:

Meer blogs

Een steuntje in de rug met personal training

Personal training helpt je ontdekken wat je werkelijke doel is en hoe je dat moet bereiken. Ontdek hier meer over personal training!

Lees meer

Afvallen met voedingssupplementen!

Effectief afvallen? Dat kan met voedingssupplementen!

Lees meer

Blijf gemotiveerd met Body Mission

Motivatie krijgen voor afvallen? Kies voor Body Mission!

Lees meer

Kun je jouw stress weg sporten?

Kun je met sporten de stress in je lichaam terugdringen? Ja! Lees hier hoe.

Lees meer

Small group training: motiverend en effectief!

Geef je motivatie een boost door niet in je eentje te gaan zwoegen.

Lees meer

‘Door personal training zit ik beter in mijn vel!’

‘Harmen is de stok achter de deur die ik nodig heb’, vertelt Natasja.

Lees meer

Personal training: ook voor begeleiding bij revalidatie!

Het valt niet mee om een periode van blessure of ziekte weer fysiek te boven te komen. Het lijkt wel alsof je een heel ander lichaam hebt gekregen. Opeens raak je al buiten adem als je een traptrede oploopt en heb je geen puf meer voor de dingen die je eerst nagenoeg geen energie kostten. Je wilt de kracht, conditie en energie van vroeger weer terug, maar hoe?

Lees meer

Krijg jij genoeg voedingsstoffen binnen?

Je kunt hard je best doen om zo gezond mogelijk te eten, maar toch nog belangrijke voedingsstoffen missen in je eetpatroon. Ook is het zo dat eten steeds vaker bewerkt of lang bewaard is, waardoor veel voedingsstoffen verloren gaan. Het is belangrijk om tekorten in voedingsstoffen te voorkomen, omdat deze tot lichamelijke klachten kunnen leiden.

Lees meer

Sportmotivatie weer verdwenen? Schakel een trainer in!

Vol goede moed begon je met sporten. Je sleepte jezelf meerdere keren per week de sportschool in, maar de motivatie om te sporten begon steeds verder weg te ebben. Wanneer de motivatie om te bewegen steeds vaker achterwege blijft, kan het een goed idee zijn om een personal trainer in te schakelen.

Lees meer

Tijd voor actie!
Zet de eerste stap
naar een gezonder
en fitter leven.

Vraag een gratis kennismaking aan en ontdek de mogelijkheden voor jou!