vervolgpagina-banner

Blog


‘Ik merkte al snel effect van de training’

personal-training
BLOGFit worden | 17 augustus 2022

‘Ik heb een baan die heel actief is, maar niet fysiek, zeg ik altijd.’ Neline (34) is docent en onderzoeker in het voortgezet onderwijs. ‘Hoeveel ommetjes ik ook door de schoolgangen maakte, ik kwam écht niet aan voldoende beweging toe. Sterker nog: ik merkte geen volwaardig gesprek met mijn collega te kunnen voeren wanneer ik bovenaan de trap stond! Dit is de reden waarom ik ben gaan sporten bij Harmen.’

Een bourgondische opvoeding

Ze leeft een buitengewoon actief leven. Een drukke baan, zingen in een kamerkoor en commissies aansturen: Nelines agenda loopt over van afspraken en to-do’s. Thuis leeft ze het liefst een bourgondisch bestaan. ‘Ik kom uit een bourgondisch gezin. Koffiedrinken zonder koek was geen koffiedrinken. En dan heb ik het niet over een bitterkoek, maar échte koek.’

Tijd om het roer om te gooien

‘Nu wil het geval dat ik aanleg heb om snel aan te komen. Vroeger sprak mijn rapport boekdelen: achten en negens voor theoretische vakken, en nog net een zesje voor gym. Ik had een hekel aan gym! Mijn afkeer van sport kabbelde de rest van mijn leven zachtjes door. Tot ik op mijn dertigste op een omslagpunt kwam. Ik wilde mij fit voelen.’

Zelf proberen

‘Lijnen en diëten zorgden voor het bekende jojo-effect. Ik probeerde vervolgens een hometrainer, toen een roeimachine. Daarna ben ik gaan hiken met mijn man. Dit was de eerste bewegingsvorm waar ik echt van genoot. Het weer werkt alleen niet altijd mee. Ik liet het hiken vaak versloffen, waardoor ik soms 3 weken geen beweging had. Ik miste een duidelijke structuur. Daarom besloot ik het hiken aan te vullen met bezoekjes aan de sportschool, en stuitte daar op de flyer van Harmen Sterk.’

Doelstellingen

Via Teams hadden Harmen en Neline een intake. ‘We keken naar wat mijn doelen waren, en met welk pakket deze doelen het beste bereikt konden worden. Ik wilde structureel te werk leren gaan. Hoe werk ik consistent aan conditie? Hoe bouw ik kracht op? Op deze manier ontstond er een plan van aanpak, helemaal ingericht aan de hand van mijn doelen en behoeften.’

Trainen met Harmen

‘Omdat ik voorheen de wilskracht miste om zelf naar de sportschool te gaan, ervaar ik de training met Harmen als een stok achter de deur. Door onze vaste afspraken, ben ik niet langer geneigd mijn agenda op te vullen met andere zaken. Harmen heeft een prettige, laagdrempelige manier van training geven. Elke sessie is anders, maar er zit ook zeker een duidelijke lijn in trainingen. Wat ik heel fijn vind, is dat Harmen tijdens elke training zorgt dat alle spiergroepen worden aangekaart.’

Eindelijk fit

‘Een gesprek kunnen voeren na het beklimmen van de trap kon ik na een aantal weken. Ik voel me energieker en fitter worden, doordat er een regelmaat in mijn bewegingsmomenten zit. Ook merk ik het langdurige effect van de trainingen: kracht in mijn lijf. Ik voel het in mijn armspieren en heb meer buikkracht. Deze dingen merk ik op, doordat ik tijdens de trainingen heel gericht de spieren in mijn lijf leer te bedienen.’

Maatwerk

‘Harmen levert mij echt maatwerk. Hij luistert naar wat ik wil, waar ik tegenaan loop en biedt een oplossing voor het probleem. Het stopt niet bij de drempel van de sportschool. Harmen blijft op een laagdrempelige manier contact met je onderhouden. Een kwaliteit van Harmen is dat hij jouw leven als geheel pakt. Hij kijkt naar je training, maar kijkt ook naar hoe het met jou gaat. Dat maakt het wel ‘personal’ training.’

Over Leef Sterk & Gezond

Als gediplomeerde personal trainer met jarenlange ervaring begeleidt Harmen ieder die wil werken aan sterker worden, slanker worden en/of gezond ouder worden. Ook begeleidt Harmen bij het fitter willen worden na een blessure en revalidatie. Met behulp van het Body Mission-programma brengt hij in kaart hoe je met personal training, mindsetcoaching en voedingsadvies jouw doelen kunt behalen. Benieuwd hoe jouw doelen bereikt kunnen worden? Neem contact op en ga van start!

Deel dit bericht op:

Meer blogs

Een steuntje in de rug met personal training

Personal training helpt je ontdekken wat je werkelijke doel is en hoe je dat moet bereiken. Ontdek hier meer over personal training!

Lees meer

Afvallen met voedingssupplementen!

Effectief afvallen? Dat kan met voedingssupplementen!

Lees meer

Blijf gemotiveerd met Body Mission

Motivatie krijgen voor afvallen? Kies voor Body Mission!

Lees meer

Kun je jouw stress weg sporten?

Kun je met sporten de stress in je lichaam terugdringen? Ja! Lees hier hoe.

Lees meer

Small group training: motiverend en effectief!

Geef je motivatie een boost door niet in je eentje te gaan zwoegen.

Lees meer

‘Door personal training zit ik beter in mijn vel!’

‘Harmen is de stok achter de deur die ik nodig heb’, vertelt Natasja.

Lees meer

Personal training: ook voor begeleiding bij revalidatie!

Het valt niet mee om een periode van blessure of ziekte weer fysiek te boven te komen. Het lijkt wel alsof je een heel ander lichaam hebt gekregen. Opeens raak je al buiten adem als je een traptrede oploopt en heb je geen puf meer voor de dingen die je eerst nagenoeg geen energie kostten. Je wilt de kracht, conditie en energie van vroeger weer terug, maar hoe?

Lees meer

Krijg jij genoeg voedingsstoffen binnen?

Je kunt hard je best doen om zo gezond mogelijk te eten, maar toch nog belangrijke voedingsstoffen missen in je eetpatroon. Ook is het zo dat eten steeds vaker bewerkt of lang bewaard is, waardoor veel voedingsstoffen verloren gaan. Het is belangrijk om tekorten in voedingsstoffen te voorkomen, omdat deze tot lichamelijke klachten kunnen leiden.

Lees meer

Sportmotivatie weer verdwenen? Schakel een trainer in!

Vol goede moed begon je met sporten. Je sleepte jezelf meerdere keren per week de sportschool in, maar de motivatie om te sporten begon steeds verder weg te ebben. Wanneer de motivatie om te bewegen steeds vaker achterwege blijft, kan het een goed idee zijn om een personal trainer in te schakelen.

Lees meer

Tijd voor actie!
Zet de eerste stap
naar een gezonder
en fitter leven.

Vraag een gratis kennismaking aan en ontdek de mogelijkheden voor jou!