vervolgpagina-banner

Blog


Gewicht verliezen? Dit keer gaat het je lukken

Gewicht verliezen
BLOGProgramma’s | 26 juli 2023

Het is weer tijd voor je wekelijkse weegmoment. Je hebt er een positief gevoel over, want je hebt hard gewerkt en je aan een gezond voedingspatroon gehouden. Er is ongetwijfeld resultaat te zien. Maar wanneer je eenmaal op de weegschaal staat, is er maar één kilo af. Je bent er klaar mee, je wilt stoppen. Hou vol, in dit artikel helpen we je verder met effectief gewicht verliezen!

Dieet vs voedingspatroon

Gewicht verliezen koppel je misschien al gauw aan diëten. Diëten klinkt streng en dat is het in feite ook. Je verbiedt jezelf namelijk om bepaalde etenswaren niet te eten. Het is beter om er een positievere draai aan te geven om jezelf ook gemotiveerd te houden. Denk niet in diëten, maar in een gezond voedingspatroon. Want dat is voldoende om gewicht te kunnen verliezen. Zolang je hormonen en lichaamsstoffen maar onder controle houdt. Want deze twee begrippen kunnen het proberen gewicht verliezen flink dwarsbomen.

Eigen leven

Je hormonen en lichaamsstoffen kunnen ‘in de war’ zijn, waardoor afvallen niet lukt. Dit kan komen door erfelijke factoren of door medicatie. Maar ook je eigen levensstijl heeft veel invloed. Slaap je standaard slecht? Of is het erg druk op werk en thuis en wordt het je te veel?

Onderschat de invloed van stress en weinig slaap zeker niet! Hiermee maak je namelijk de stof cortisol aan, wat vetverbranding vertraagd. Bovendien speelt je omgeving ook nog een grote rol. Het is de bedoeling om in calorietekort te blijven om gewicht verliezen te laten slagen. Maar je moeder biedt je weer een koekje aan, je vriend wil vet eten of haalt allerlei lekkers in huis. Het is begrijpelijk dat het lastig wordt om af te vallen.

Voedingtips

Beweegtips

Het gekke aan je lichaam is, zodra je gewicht verliest, vecht je lichaam terug. Dit door je metabolisme te vertragen, je eetlust te verhogen en je meer te laten fixeren op voedsel. Daarom is beweging een welkome afleiding! En uiteraard is het ook een extra versterker om effectiever af te vallen:

Deel dit bericht op:

Meer blogs

Een steuntje in de rug met personal training

Personal training helpt je ontdekken wat je werkelijke doel is en hoe je dat moet bereiken. Ontdek hier meer over personal training!

Lees meer

Afvallen met voedingssupplementen!

Effectief afvallen? Dat kan met voedingssupplementen!

Lees meer

Blijf gemotiveerd met Body Mission

Motivatie krijgen voor afvallen? Kies voor Body Mission!

Lees meer

Kun je jouw stress weg sporten?

Kun je met sporten de stress in je lichaam terugdringen? Ja! Lees hier hoe.

Lees meer

Small group training: motiverend en effectief!

Geef je motivatie een boost door niet in je eentje te gaan zwoegen.

Lees meer

‘Door personal training zit ik beter in mijn vel!’

‘Harmen is de stok achter de deur die ik nodig heb’, vertelt Natasja.

Lees meer

Personal training: ook voor begeleiding bij revalidatie!

Het valt niet mee om een periode van blessure of ziekte weer fysiek te boven te komen. Het lijkt wel alsof je een heel ander lichaam hebt gekregen. Opeens raak je al buiten adem als je een traptrede oploopt en heb je geen puf meer voor de dingen die je eerst nagenoeg geen energie kostten. Je wilt de kracht, conditie en energie van vroeger weer terug, maar hoe?

Lees meer

Krijg jij genoeg voedingsstoffen binnen?

Je kunt hard je best doen om zo gezond mogelijk te eten, maar toch nog belangrijke voedingsstoffen missen in je eetpatroon. Ook is het zo dat eten steeds vaker bewerkt of lang bewaard is, waardoor veel voedingsstoffen verloren gaan. Het is belangrijk om tekorten in voedingsstoffen te voorkomen, omdat deze tot lichamelijke klachten kunnen leiden.

Lees meer

Sportmotivatie weer verdwenen? Schakel een trainer in!

Vol goede moed begon je met sporten. Je sleepte jezelf meerdere keren per week de sportschool in, maar de motivatie om te sporten begon steeds verder weg te ebben. Wanneer de motivatie om te bewegen steeds vaker achterwege blijft, kan het een goed idee zijn om een personal trainer in te schakelen.

Lees meer

Tijd voor actie!
Zet de eerste stap
naar een gezonder
en fitter leven.

Vraag een gratis kennismaking aan en ontdek de mogelijkheden voor jou!