vervolgpagina-banner

Blog


Wat heeft stress voor effect op je lichaam?

stress
BLOGStress | 4 juli 2022

Heb je het momenteel erg druk en merk je dat het effect heeft op je lichaam? Als je het druk hebt levert dat vaak stress op. Deadlines, hoge werkdruk en lange dagen, dat is gewoon pittig. Het gevolg is dat je lichaam de hele dag ‘aan’ staat en eigenlijk nooit rust heeft. Wil je meer weten over de invloed van stress op je lichaam? Lees dan vooral dit blog.

Wat is stress?

Stress is eigenlijk een opstapeling van allerlei kleine gebeurtenissen. En wanneer je vervolgens langere tijd meer te doen hebt dan eigenlijk mogelijk is, voel je de spanning en druk toenemen. Het komt doordat je gevoelsmatig steeds in tijdsnood verkeert. Zo ontstaat bovendien het gevoel dat je nooit hard genoeg werkt en daardoor je werk niet goed doet. En dat voel je op den duur in je lichaam.

Een natuurlijke reactie

Stress is een hele natuurlijke reactie op je lichaam en het is ook niet altijd negatief. Zo stelt het je lichaam in staat om beter te presteren. Dat komt doordat er bij het hebben van stress hormonen vrijkomen die ervoor zorgen dat je de energie hebt om in actie te komen. Maar let op, het gaat hierbij alleen om korte, functionele stress.

Verschillende soorten stress

Kortom, je kunt stress indelen in twee soorten:

De symptomen van stress

Om te weten wanneer je moet ingrijpen bij stress, is het belangrijk te weten wat je kunt voelen tijdens een stressreactie.

Wat kun je doen?

Wanneer je merkt dat je gestrest bent, is het allerbelangrijkste om goed naar je lichaam te luisteren en te ontspannen. Het klinkt misschien paradoxaal, maar sport kan je hier goed bij helpen. Door te sporten, leer je de signalen van je lichaam beter kennen. Ook kun je eventuele frustraties of ongemakken even van je af trainen en je hoofd leeg maken. Door contact te maken met je lichaam, kan je overvolle brein tot rust komen. Bovendien komen er allerlei hormonen vrij waardoor je je positiever, fitter en sterker voelt!

Uurtje voor jezelf

Het is alleen heel begrijpelijk dat je de stap naar de sportschool moeilijk te zetten vindt. Daar kan personal training je bij helpen. Doordat de trainer samen met je aan de slag gaat, train je op een veilige manier zonder over je grenzen te gaan. Bovendien heb je een mooie stok achter de deur. Dat uurtje voor jezelf, daar kom je niet onderuit! Wil je meer weten over personal training en meer balans in je leven? Neem gerust contact op met Leef Sterk & Gezond!

Deel dit bericht op:

Meer blogs

Een steuntje in de rug met personal training

Personal training helpt je ontdekken wat je werkelijke doel is en hoe je dat moet bereiken. Ontdek hier meer over personal training!

Lees meer

Afvallen met voedingssupplementen!

Effectief afvallen? Dat kan met voedingssupplementen!

Lees meer

Blijf gemotiveerd met Body Mission

Motivatie krijgen voor afvallen? Kies voor Body Mission!

Lees meer

Kun je jouw stress weg sporten?

Kun je met sporten de stress in je lichaam terugdringen? Ja! Lees hier hoe.

Lees meer

Small group training: motiverend en effectief!

Geef je motivatie een boost door niet in je eentje te gaan zwoegen.

Lees meer

‘Door personal training zit ik beter in mijn vel!’

‘Harmen is de stok achter de deur die ik nodig heb’, vertelt Natasja.

Lees meer

Personal training: ook voor begeleiding bij revalidatie!

Het valt niet mee om een periode van blessure of ziekte weer fysiek te boven te komen. Het lijkt wel alsof je een heel ander lichaam hebt gekregen. Opeens raak je al buiten adem als je een traptrede oploopt en heb je geen puf meer voor de dingen die je eerst nagenoeg geen energie kostten. Je wilt de kracht, conditie en energie van vroeger weer terug, maar hoe?

Lees meer

Krijg jij genoeg voedingsstoffen binnen?

Je kunt hard je best doen om zo gezond mogelijk te eten, maar toch nog belangrijke voedingsstoffen missen in je eetpatroon. Ook is het zo dat eten steeds vaker bewerkt of lang bewaard is, waardoor veel voedingsstoffen verloren gaan. Het is belangrijk om tekorten in voedingsstoffen te voorkomen, omdat deze tot lichamelijke klachten kunnen leiden.

Lees meer

Sportmotivatie weer verdwenen? Schakel een trainer in!

Vol goede moed begon je met sporten. Je sleepte jezelf meerdere keren per week de sportschool in, maar de motivatie om te sporten begon steeds verder weg te ebben. Wanneer de motivatie om te bewegen steeds vaker achterwege blijft, kan het een goed idee zijn om een personal trainer in te schakelen.

Lees meer

Tijd voor actie!
Zet de eerste stap
naar een gezonder
en fitter leven.

Vraag een gratis kennismaking aan en ontdek de mogelijkheden voor jou!