vervolgpagina-banner

Blog


Veilig en effectief afslanken? Daarvoor is een totaalaanpak nodig

effectief-afslanken
BLOGFit worden | 4 augustus 2022

Ben je in de afgelopen tijd een paar kilo aangekomen en blijven die kilo’s hardnekkig plakken? We kunnen ons goed voorstellen dat je ze liever kwijt bent, zeker wanneer je je daardoor niet energiek en fit voelt. Bovendien kan het bewegen moeizamer gaan en kan het impact hebben op je mentale welzijn. Tijd om in actie te komen! Leef Sterk & Gezond helpt je daar graag bij.

Effectief afslanken – wat is dat?

Je kent het wel: producten of voedingsmiddelen die beloven dat je in de kortste keer een maat kwijt bent. Mooie woorden, maar effectief afslanken betekent dat je naar meerdere facetten van je leven moet kijken om die overtollige kilo’s blijvend en op een gezonde manier kwijt te raken. Denk hierbij aan voeding, levensstijl en beweging.

Voeding: onzichtbare dikmakers

Je komt niet alleen aan van de lekkere taartjes of dat extra bakje patat. Het heeft met nog veel meer zaken te maken. Frisdranken die onzichtbaar veel suikers bevatten, bijvoorbeeld. Of geproduceerd voedsel met veel zouten en toegevoegde ingrediënten, waardoor je snel weer hongerig wordt. Op die manier is het heel moeilijk om gezondere keuzes te maken, en krijg je gemakkelijk meer binnen dan je nodig hebt.

Voeding: supplementen

De voeding aanpassen is een goed begin. Maar het verminderen van voedingswaarden alleen, is meestal niet genoeg om effectief af te vallen. Hiervoor moet ook gekeken worden naar de juiste supplementen om genoeg voedingsstoffen uit je eetpatroon te kunnen halen. De juiste vitaminen en mineralen ondersteunen het proces van afvallen. Zo verhoogt vitamine C de weerstand. Spirulina zorgt voor meer energie en magnesium is goed voor de spieren en het zenuwstelsel. Allemaal goed om te gebruiken als je bezig bent met afvallen en meer bewegen. Bij Leef Sterk & Gezond kijken we naar waar jouw lichaam het beste op reageert.

Leven: veel invloeden

Ons lichaam heeft in ons dagelijks leven veel te verduren. Denk bijvoorbeeld aan het urenlange zitten achter ons bureau. Verder raken de processen in ons lichaam verstoord door verschillende invloeden van buitenaf, zoals verontreinigde lucht, roken, make-up en alcohol. Een overvloed aan ‘vrije radicalen’ zorgt ervoor dat bepaalde lichaamsprocessen verstoord worden.

Leven: praktische tips

Een aantal praktische tips helpt je het afslankproces gemakkelijker te doorlopen. Hiermee ondersteun je jouw lichaam.

Bewegen: de totaalaanpak van Leef Sterk & Gezond

Bij Leef Sterk & Gezond kun je ook terecht voor personal training, zodat je effectief kunt trainen zonder het risico op blessures. Een goede, gerichte training helpt je om mentaal en fysiek fitter te worden. Afvallen of afslanken is niet een ‘one size fits all’ concept. Elk persoon is verschillend en niet iedereen is gebaat bij dezelfde manier van bewegen en eten. De trainer kijkt dus naar een persoonlijke aanpak. Wil je een intake plannen? Neem dan gerust contact op.

Deel dit bericht op:

Meer blogs

Een steuntje in de rug met personal training

Personal training helpt je ontdekken wat je werkelijke doel is en hoe je dat moet bereiken. Ontdek hier meer over personal training!

Lees meer

Afvallen met voedingssupplementen!

Effectief afvallen? Dat kan met voedingssupplementen!

Lees meer

Blijf gemotiveerd met Body Mission

Motivatie krijgen voor afvallen? Kies voor Body Mission!

Lees meer

Kun je jouw stress weg sporten?

Kun je met sporten de stress in je lichaam terugdringen? Ja! Lees hier hoe.

Lees meer

Small group training: motiverend en effectief!

Geef je motivatie een boost door niet in je eentje te gaan zwoegen.

Lees meer

‘Door personal training zit ik beter in mijn vel!’

‘Harmen is de stok achter de deur die ik nodig heb’, vertelt Natasja.

Lees meer

Personal training: ook voor begeleiding bij revalidatie!

Het valt niet mee om een periode van blessure of ziekte weer fysiek te boven te komen. Het lijkt wel alsof je een heel ander lichaam hebt gekregen. Opeens raak je al buiten adem als je een traptrede oploopt en heb je geen puf meer voor de dingen die je eerst nagenoeg geen energie kostten. Je wilt de kracht, conditie en energie van vroeger weer terug, maar hoe?

Lees meer

Krijg jij genoeg voedingsstoffen binnen?

Je kunt hard je best doen om zo gezond mogelijk te eten, maar toch nog belangrijke voedingsstoffen missen in je eetpatroon. Ook is het zo dat eten steeds vaker bewerkt of lang bewaard is, waardoor veel voedingsstoffen verloren gaan. Het is belangrijk om tekorten in voedingsstoffen te voorkomen, omdat deze tot lichamelijke klachten kunnen leiden.

Lees meer

Sportmotivatie weer verdwenen? Schakel een trainer in!

Vol goede moed begon je met sporten. Je sleepte jezelf meerdere keren per week de sportschool in, maar de motivatie om te sporten begon steeds verder weg te ebben. Wanneer de motivatie om te bewegen steeds vaker achterwege blijft, kan het een goed idee zijn om een personal trainer in te schakelen.

Lees meer

Tijd voor actie!
Zet de eerste stap
naar een gezonder
en fitter leven.

Vraag een gratis kennismaking aan en ontdek de mogelijkheden voor jou!