vervolgpagina-banner

Blog


Met gezond avondeten afvallen? Het kan!

gezond-avondeten-afvallen
BLOGProgramma’s | 3 februari 2023

Een veelgemaakte fout bij dieetpogingen is dat je minder gaat eten. Vooral de avondmaaltijd moet het dan natuurlijk ontgelden. Zo’n bord vol kan natuurlijk niet goed zijn in je strijd tegen de kilo’s. Maar dat is een fabel. Want met gezond avondeten afvallen kan wel degelijk! Als je maar de juiste dingen eet. Leef Sterk & Gezond kan je daarbij met het Body Mission-programma ondersteunen.

Bonuskilo’s

Waarom werken de meeste diëten niet? Omdat je jezelf van het ene op het andere moment een totaal ander eetpatroon oplegt. Vaak ook nog met minder calorieën dan je gewend was, zodat je eindelijk weer vriendjes wordt met je weegschaal. In het begin, wanneer je nog supergemotiveerd bent, gaat het allemaal prima, maar het is ontzettend lastig om dat vol te blijven houden. Het gevolg is meestal dat je op een gegeven moment toch weer in je oude eetgewoontes vervalt en de kilo’s, dikwijls vergezeld van de nodige bonuskilo’s, er zo weer aanzitten.

Gezondheidsrisico’s

Door al dat gejojo zou je gedemotiveerd worden om ooit nog iets aan je gewicht te verbeteren. Dat zou jammer zijn, want overgewicht heeft een slechte invloed op je gezondheid. Als we kijken naar cijfers van het CBS had in 2021 maar liefst de helft van alle Nederlanders van 18 jaar of ouder overgewicht! Wanneer je overgewicht hebt, maak je meer kans op het ontwikkelen van suikerziekte, een hoge bloeddruk en een verhoogd cholesterolgehalte. Deze factoren zorgen voor een grotere kans op hart- en vaatziekten, en zelfs op het krijgen van sommige vormen van kanker!

Geef de moed niet op

Het is dus écht belangrijk dat je streeft naar een gezond gewicht. Maar hoe bereik je dat dan? Je hebt immers al zoveel geprobeerd om af te vallen. En tot nu toe steeds zonder blijvend resultaat. Je zou er moedeloos van worden.

Door gezond avondeten afvallen

Pak het daarom dit keer eens anders aan. Zonder ‘honger lijden’. Zonder crashdieet. Maar gewoon met gezond avondeten afvallen. Met ons Body Mission-programma ga je de missie aan om je lichaam te verbeteren. Het is dan ook gericht op weight management, waarbij je je richt op het behalen van je streefgewicht én op gewicht blijven. Door goed en gezond te eten, in combinatie met beweging én de juiste mindset: de drie pijlers van het programma. Met een persoonlijk plan, dat zowel sport- als voedingsadvies bevat, gaan we aan de slag.

Vezelrijk en met langzame koolhydraten

Met gezond avondeten afvallen kies je voor maaltijden met vezelrijke producten met langzame koolhydraten zoals:

Body Mission

Bij het Body Mission-programma heb je wekelijks een evaluatie met je personal trainer en een mindset coach. Juist door de persoonlijke begeleiding kun jij lastige momenten het hoofd bieden zonder in je oude eetgewoontes te vervallen. Je leert als het ware de knop om te zetten en inzien waarom jij vaak ‘foute’ keuzes maakte in je eetgewoontes. Afvallen is hierdoor veel beter vol te houden. Je hebt geen hongergevoel en je krijgt meer energie. Samen gaan we voor een blijvend én haalbaar resultaat!

Contact

Lijkt het jou ook wat om op deze manier de strijd met je overtollige kilo’s aan te gaan? Of wil je informatie over één van de andere mogelijkheden van Leef Sterk & Gezond? Neem dan contact op. Wij staan voor je klaar.

Deel dit bericht op:

Meer blogs

Een steuntje in de rug met personal training

Personal training helpt je ontdekken wat je werkelijke doel is en hoe je dat moet bereiken. Ontdek hier meer over personal training!

Lees meer

Afvallen met voedingssupplementen!

Effectief afvallen? Dat kan met voedingssupplementen!

Lees meer

Blijf gemotiveerd met Body Mission

Motivatie krijgen voor afvallen? Kies voor Body Mission!

Lees meer

Kun je jouw stress weg sporten?

Kun je met sporten de stress in je lichaam terugdringen? Ja! Lees hier hoe.

Lees meer

Small group training: motiverend en effectief!

Geef je motivatie een boost door niet in je eentje te gaan zwoegen.

Lees meer

‘Door personal training zit ik beter in mijn vel!’

‘Harmen is de stok achter de deur die ik nodig heb’, vertelt Natasja.

Lees meer

Personal training: ook voor begeleiding bij revalidatie!

Het valt niet mee om een periode van blessure of ziekte weer fysiek te boven te komen. Het lijkt wel alsof je een heel ander lichaam hebt gekregen. Opeens raak je al buiten adem als je een traptrede oploopt en heb je geen puf meer voor de dingen die je eerst nagenoeg geen energie kostten. Je wilt de kracht, conditie en energie van vroeger weer terug, maar hoe?

Lees meer

Krijg jij genoeg voedingsstoffen binnen?

Je kunt hard je best doen om zo gezond mogelijk te eten, maar toch nog belangrijke voedingsstoffen missen in je eetpatroon. Ook is het zo dat eten steeds vaker bewerkt of lang bewaard is, waardoor veel voedingsstoffen verloren gaan. Het is belangrijk om tekorten in voedingsstoffen te voorkomen, omdat deze tot lichamelijke klachten kunnen leiden.

Lees meer

Sportmotivatie weer verdwenen? Schakel een trainer in!

Vol goede moed begon je met sporten. Je sleepte jezelf meerdere keren per week de sportschool in, maar de motivatie om te sporten begon steeds verder weg te ebben. Wanneer de motivatie om te bewegen steeds vaker achterwege blijft, kan het een goed idee zijn om een personal trainer in te schakelen.

Lees meer

Tijd voor actie!
Zet de eerste stap
naar een gezonder
en fitter leven.

Vraag een gratis kennismaking aan en ontdek de mogelijkheden voor jou!