vervolgpagina-banner

Blog


Bereik je doelen met een personal trainer

personal-trainer
BLOGProgramma’s | 12 januari 2024

Wil je sterker worden, gewicht verliezen of je juist fysiek en mentaal fitter voelen? Personal training helpt je met het bereiken van jouw persoonlijke doelen. Harmen van Leef Sterk & Gezond vertelt je alles over de voordelen van een personal trainer, zodat jij je doelen kunt behalen.

Voordelen van een personal trainer

‘Bij personal training staat bewegen centraal. Je leert in een korte periode alles over je eigen lichaam en kunt daardoor inzien wat het beste is voor jouw gezondheid. Een personal trainer helpt je niet alleen met de juiste beweging, maar ook met je gehele levensstijl en voedingspatroon. Je krijgt intensieve persoonlijke begeleiding door middel van een persoonlijk voedingsschema en een schema met de juiste oefeningen. Deze uitgebreide ondersteuning zorgt ervoor dat jij op een prettige manier (weer) fitter wordt. Je leert doelen stellen, je grenzen opzoeken en je houden aan een gezond patroon’, vertelt Harmen.

Intakegesprek

‘Om tot het perfecte voedings- en sportschema te komen welke past bij jouw levensstijl, is het van belang om een intakegesprek in te plannen. Door het intakegesprek krijgen wij als personal trainers inzicht in jouw doelen. Jij vertelt wat je doelen zijn, waarom dit je doelen zijn en hoe je deze doelen wil bereiken. Het inzicht in de persoonlijke doelen kan bijdragen aan goede begeleiding en geeft je voldoende motivatie om resultaat te halen. Ook houden we rekening met je mentale gezondheid. We vragen je naar je concentratieniveau, de spanningen die je ervaart en de lichamelijke klachten waarmee je wellicht kampt. Door deze inzichten kunnen wij adviseren welke training jouw lichaam en geest nodig hebben’, aldus Harmen.

Testen en metingen

Harmen vertelt: ‘Naast een gesprek worden er tijdens een intake ook testen gedaan. Deze testen zijn gericht op je fitheid, zodat wij op basis van deze testen een goed trainingsschema kunnen maken op het juiste niveau. Dit voorkomt dat je blessures oploopt. Natuurlijk zorgen we er wel voor dat het trainingsschema voldoende uitdaging bevat. Het kan dus zijn dat we je trainingsschema na verloop van tijd veranderen, maar dit hangt ook af van de duur van jouw traject. Naast de testen meten we je maten, je gewicht en je algehele gezondheid. Deze gegevens worden gebruikt voor het vaststellen van een geschikt voedingsschema welke aansluit op jouw levensstijl.’

Van start

‘We nemen zowel je mentale als fysieke gezondheid mee in het vaststellen van de schema’s. Wanneer dit is gelukt en er trainings- en voedingsschema’s zijn vastgesteld, kan het traject van personal training beginnen. Je kan er zelf voor kiezen om één of twee keer per week een personal trainer te nemen. Wij adviseren je hierover tijdens het intakegesprek. We nemen jou mentale en fysieke gezondheid daarin mee. Voor de één werkt het beter om twee keer per week met ons samen te werken, terwijl de andere het liever bij één keer houdt. Wat je ook kiest, wij staan voor je klaar en helpen je om de stap te zetten naar een gezonder en fitter leven.’

Kosten

‘Wij werken met maandabonnementen, halfjaarsabonnementen en een (duo) 10-rittenkaart. De tarieven verschillen per abonnement. Personal training helpt je een balans te vinden tussen je lichaam en geest. Ga voor die gezonde en actieve levensstijl en kies voor Leef Sterk & Gezond!’

Deel dit bericht op:

Meer blogs

Een steuntje in de rug met personal training

Personal training helpt je ontdekken wat je werkelijke doel is en hoe je dat moet bereiken. Ontdek hier meer over personal training!

Lees meer

Afvallen met voedingssupplementen!

Effectief afvallen? Dat kan met voedingssupplementen!

Lees meer

Blijf gemotiveerd met Body Mission

Motivatie krijgen voor afvallen? Kies voor Body Mission!

Lees meer

Kun je jouw stress weg sporten?

Kun je met sporten de stress in je lichaam terugdringen? Ja! Lees hier hoe.

Lees meer

Small group training: motiverend en effectief!

Geef je motivatie een boost door niet in je eentje te gaan zwoegen.

Lees meer

‘Door personal training zit ik beter in mijn vel!’

‘Harmen is de stok achter de deur die ik nodig heb’, vertelt Natasja.

Lees meer

Personal training: ook voor begeleiding bij revalidatie!

Het valt niet mee om een periode van blessure of ziekte weer fysiek te boven te komen. Het lijkt wel alsof je een heel ander lichaam hebt gekregen. Opeens raak je al buiten adem als je een traptrede oploopt en heb je geen puf meer voor de dingen die je eerst nagenoeg geen energie kostten. Je wilt de kracht, conditie en energie van vroeger weer terug, maar hoe?

Lees meer

Krijg jij genoeg voedingsstoffen binnen?

Je kunt hard je best doen om zo gezond mogelijk te eten, maar toch nog belangrijke voedingsstoffen missen in je eetpatroon. Ook is het zo dat eten steeds vaker bewerkt of lang bewaard is, waardoor veel voedingsstoffen verloren gaan. Het is belangrijk om tekorten in voedingsstoffen te voorkomen, omdat deze tot lichamelijke klachten kunnen leiden.

Lees meer

Sportmotivatie weer verdwenen? Schakel een trainer in!

Vol goede moed begon je met sporten. Je sleepte jezelf meerdere keren per week de sportschool in, maar de motivatie om te sporten begon steeds verder weg te ebben. Wanneer de motivatie om te bewegen steeds vaker achterwege blijft, kan het een goed idee zijn om een personal trainer in te schakelen.

Lees meer

Tijd voor actie!
Zet de eerste stap
naar een gezonder
en fitter leven.

Vraag een gratis kennismaking aan en ontdek de mogelijkheden voor jou!