vervolgpagina-banner

Blog


‘Ik wilde afvallen en fitter worden’

afvallen
BLOGProgramma’s | 5 mei 2023

Met een drukke baan en een gezin valt het niet altijd mee om de discipline op te brengen om regelmatig te sporten. ‘Dat is ook precies de reden dat ik voor een personal trainer heb gekozen’, blikt Leonard Boer terug. ‘Ik wilde fitter worden en afvallen en wist gewoon dat ik even die extra stok achter de deur nodig had.’

Kennismaking

Daarom zocht Leonard vorig jaar op internet naar een personal trainer bij hem in de buurt. ‘Dan ga je een beetje vergelijken, en wat ik bij Harmen Sterk op de website las, sprak mij wel aan. Daarom heb ik een afspraak gemaakt. Na de eerste kennismaking, die uit een intake en het inventariseren van mijn doelen bestond, zijn we de week daarop met trainen begonnen.’

Leuk en uitdagend

‘Elke training is anders. Harmen komt steeds weer met nieuwe oefeningen. Dat houdt het wel leuk en uitdagend. In het begin vond ik het best wel moeilijk om twee keer in de week na mijn werk nog de motivatie te vinden om te gaan sporten. Maar dat is dan weer het voordeel van zo’n personal trainer Sliedrecht: er staat wel iemand op je te wachten, dus je gaat er dan toch heen. En achteraf was ik dan ook altijd wel blij dat ik gegaan was. Inmiddels is het gewoon onderdeel van mijn weekplanning. Ik merk dat het resultaat heeft, en dat motiveert om door te gaan.’

Resultaat

Dat resultaat is duidelijk zichtbaar én merkbaar. ‘Ik wilde afvallen en dat is gelukt. Vooral mensen die me een tijdje niet hebben gezien, valt het meteen op dat ik minder zwaar ben. Ik weet niet of ik echt overgewicht had, het kan altijd erger, maar ik vond mezelf wel te zwaar. Ik ben inmiddels toch zo’n 10 kilo lichter en zit ook lekkerder in mijn vel. Als je je lichamelijk fitter voelt, is het in je hoofd ook frisser. Dat merk ik gewoon elke dag.’

Voeding

‘Harmen begeleidt mij niet alleen met het sporten, maar adviseert me ook met mijn voeding. In het begin was dat met een app waarin ik mijn calorieën bijhield. Tegenwoordig is er een nieuwe app waarmee we werken. Echt ideaal’, klinkt het enthousiast. ‘Er staan voor elke dag recepten in, aangepast aan mijn persoonlijke situatie. Ik heb vijf eetmomenten op een dag met voor elk eetmoment vijf opties. Het weekmenu kan ik rechtstreeks door Albert Heijn laten bezorgen. En het is nog lekker ook. Dat is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Ik eet heel gevarieerd en hoef ook niet apart te eten, want mijn gezin kan gewoon met me mee-eten. Afvallen is op deze manier helemaal niet lastig.’

Klankborden

Leonard is nog zo’n 7 à 8 kilo van zijn streefgewicht verwijderd. ‘Ik heb weleens een periode gehad dat het afvallen even stil stond. Het fijne aan Harmen is dat hij dan meteen meedenkt over waaraan dat kan liggen. Wat we kunnen veranderen. Dan zoeken we samen naar een oplossing. Het is gewoon fijn dat er op zo’n moment iemand met je meekijkt. Dat je kunt klankborden. Dan kom je vanzelf wel weer over zo’n punt heen. Het contact is fijn en Harmen is ook nog eens heel flexibel. Als ik een keer niet kan op één van mijn vaste trainingsdagen en een afspraak wil verplaatsen, is hij altijd bereid daarin mee te denken. Dat vind ik ook wel prettig.’

Afvallen

‘Ik heb Harmen ook al aanbevolen bij mensen uit mijn omgeving. Zo wilde mijn schoonzusje bijvoorbeeld afvallen en dat was een succesvol traject. Ik kan het eigenlijk iedereen aanraden die wil afvallen.’

Deel dit bericht op:

Meer blogs

Een steuntje in de rug met personal training

Personal training helpt je ontdekken wat je werkelijke doel is en hoe je dat moet bereiken. Ontdek hier meer over personal training!

Lees meer

Afvallen met voedingssupplementen!

Effectief afvallen? Dat kan met voedingssupplementen!

Lees meer

Blijf gemotiveerd met Body Mission

Motivatie krijgen voor afvallen? Kies voor Body Mission!

Lees meer

Kun je jouw stress weg sporten?

Kun je met sporten de stress in je lichaam terugdringen? Ja! Lees hier hoe.

Lees meer

Small group training: motiverend en effectief!

Geef je motivatie een boost door niet in je eentje te gaan zwoegen.

Lees meer

‘Door personal training zit ik beter in mijn vel!’

‘Harmen is de stok achter de deur die ik nodig heb’, vertelt Natasja.

Lees meer

Personal training: ook voor begeleiding bij revalidatie!

Het valt niet mee om een periode van blessure of ziekte weer fysiek te boven te komen. Het lijkt wel alsof je een heel ander lichaam hebt gekregen. Opeens raak je al buiten adem als je een traptrede oploopt en heb je geen puf meer voor de dingen die je eerst nagenoeg geen energie kostten. Je wilt de kracht, conditie en energie van vroeger weer terug, maar hoe?

Lees meer

Krijg jij genoeg voedingsstoffen binnen?

Je kunt hard je best doen om zo gezond mogelijk te eten, maar toch nog belangrijke voedingsstoffen missen in je eetpatroon. Ook is het zo dat eten steeds vaker bewerkt of lang bewaard is, waardoor veel voedingsstoffen verloren gaan. Het is belangrijk om tekorten in voedingsstoffen te voorkomen, omdat deze tot lichamelijke klachten kunnen leiden.

Lees meer

Sportmotivatie weer verdwenen? Schakel een trainer in!

Vol goede moed begon je met sporten. Je sleepte jezelf meerdere keren per week de sportschool in, maar de motivatie om te sporten begon steeds verder weg te ebben. Wanneer de motivatie om te bewegen steeds vaker achterwege blijft, kan het een goed idee zijn om een personal trainer in te schakelen.

Lees meer

Tijd voor actie!
Zet de eerste stap
naar een gezonder
en fitter leven.

Vraag een gratis kennismaking aan en ontdek de mogelijkheden voor jou!