vervolgpagina-banner

Blog


‘Ik kon weer uitgerust aan de dag beginnen’

uitgerust
BLOGFit worden | 5 mei 2022

Zou ik mijzelf lui noemen? Dat niet. Maar ik moet wel toegeven dat ik, voordat ik begon met bewegen, vaak stilzat. Ik heb een zittend beroep en ga er met de auto heen. Je kunt het resultaat dus wel bij elkaar optellen. Ik merkte dat ik mij best moe voelde. Niet alleen in de ochtend, wanneer ik nog wat op moest starten, maar de hele dag door. Een beetje lusteloos. Futloos. Het was dus tijd om in beweging te komen.

Persoonlijke trainer

Zo kwam ik uit bij Harmen Sterk. Met een persoonlijke trainer moest het mij gaan lukken om de beweging én de motivatie voor die beweging te vinden. Ik zag mijzelf niet zomaar naar een sportschool gaan en tussen ervaren sporters gewichtheffen. Op deze manier is het veel fijner. De persoonlijke ondersteuning zorgt er bovendien voor dat ik kan trainen op mijn niveau én dit niveau kan verbeteren.

En toch kwam de energie nog niet direct terug. Hoewel het bewegen steeds beter ging, merkte ik toch dat ik vooral in de avonden echt kapot was. Dat kaartte ik aan bij Harmen. We hebben toen naar alle onderdelen van mijn leven gekeken. Slaapritme natuurlijk, maar ook voeding en gewoontes. Dat was een eyeopener. Het bleek dat ik een aantal voedingsstoffen nog miste. Bepaalde vitamines en mineralen waren in wat ik at niet terug te vinden. Je krijgt er niet snel klachten van, maar wél een vermoeid gevoel.

Juiste advies

Toen zijn we aan de slag gegaan om dit te verbeteren. Ik kreeg advies voor supplementen die ik nodig had om mijn gezondheid te verbeteren. Samen met het blijven voortzetten van de trainingen deed ik alles wat ik kon om mijn energie weer te herstellen. Met effect: het duurde even, en het kostte wat om het vol te houden, maar ik voelde me merkbaar anders. Energieker. Fitter. Gewoon alsof ik eindelijk weer goed door kon slapen en uitgeruster aan de dag kon beginnen. Ik merkte dat het niet meer nodig was om al die koffie naar binnen te gooien en ik ook prima zonder kon.

Eten werd een nieuwe uitdaging. Ik ging op zoek naar meer natuurlijke manieren om de voedingsstoffen uit de supplementen binnen te krijgen. Sommige supplementen bleven erg nuttig, maar mijn hele voedingspatroon is veranderd. Het begint steeds meer een gewoonte te worden en dat is fijn om te merken. Ik kan het iedereen aanraden om gewoon eens met Harmen te kijken wat je kunt doen. De aanpassingen hoeven niet eens zo groot te zijn om nut te hebben!

Wendy (43)

Harmen over…

‘Je bent misschien direct na het sporten een beetje moe, maar op lange termijn levert het juist energie op. Voeding en beweging gaan hierbij samen. Je hebt de juiste voedingsstoffen nodig om goed te kunnen bewegen. En door genoeg te bewegen verbeter je jouw conditie, waardoor je ook meer aankunt. Wanneer je jezelf vaak futloos of een beetje lusteloos voelt, heeft het dus zin om verder te kijken dan alleen meer lichaamsbeweging. Daar help en motiveer ik je graag bij!’

Over Leef Sterk & Gezond

Harmen Sterk is een gediplomeerde personal trainer met jarenlange ervaring als fitnesscoach en personal trainer en oprichter van Leef Sterk & Gezond. Hij begeleidt iedereen die wil werken aan een betere gezondheid, die slanker of sterker wil worden, of die weer fitter wil worden na een blessure of aan het revalideren is. Daarom werkt hij met een unieke combinatie tussen personal training, voedingsadvies en mindsetcoaching, oftewel: het Body Mission-programma. Lessen vinden plaats bij Sportschool Sport Fysiek in Sliedrecht of bij Inspire Fitnessclub in Gorinchem. Harmen: ‘Bij Leef Sterk & Gezond help ik mensen graag fysiek én mentaal de beste versie van zichzelf te zijn. Want als jij in je kracht staat, kun je alles uit het leven halen. Samen zetten we iets moois neer!’

Dit artikel verscheen eerder in ForYou Magazine Rotterdam.

Deel dit bericht op:

Meer blogs

Een steuntje in de rug met personal training

Personal training helpt je ontdekken wat je werkelijke doel is en hoe je dat moet bereiken. Ontdek hier meer over personal training!

Lees meer

Afvallen met voedingssupplementen!

Effectief afvallen? Dat kan met voedingssupplementen!

Lees meer

Blijf gemotiveerd met Body Mission

Motivatie krijgen voor afvallen? Kies voor Body Mission!

Lees meer

Kun je jouw stress weg sporten?

Kun je met sporten de stress in je lichaam terugdringen? Ja! Lees hier hoe.

Lees meer

Small group training: motiverend en effectief!

Geef je motivatie een boost door niet in je eentje te gaan zwoegen.

Lees meer

‘Door personal training zit ik beter in mijn vel!’

‘Harmen is de stok achter de deur die ik nodig heb’, vertelt Natasja.

Lees meer

Personal training: ook voor begeleiding bij revalidatie!

Het valt niet mee om een periode van blessure of ziekte weer fysiek te boven te komen. Het lijkt wel alsof je een heel ander lichaam hebt gekregen. Opeens raak je al buiten adem als je een traptrede oploopt en heb je geen puf meer voor de dingen die je eerst nagenoeg geen energie kostten. Je wilt de kracht, conditie en energie van vroeger weer terug, maar hoe?

Lees meer

Krijg jij genoeg voedingsstoffen binnen?

Je kunt hard je best doen om zo gezond mogelijk te eten, maar toch nog belangrijke voedingsstoffen missen in je eetpatroon. Ook is het zo dat eten steeds vaker bewerkt of lang bewaard is, waardoor veel voedingsstoffen verloren gaan. Het is belangrijk om tekorten in voedingsstoffen te voorkomen, omdat deze tot lichamelijke klachten kunnen leiden.

Lees meer

Sportmotivatie weer verdwenen? Schakel een trainer in!

Vol goede moed begon je met sporten. Je sleepte jezelf meerdere keren per week de sportschool in, maar de motivatie om te sporten begon steeds verder weg te ebben. Wanneer de motivatie om te bewegen steeds vaker achterwege blijft, kan het een goed idee zijn om een personal trainer in te schakelen.

Lees meer

Tijd voor actie!
Zet de eerste stap
naar een gezonder
en fitter leven.

Vraag een gratis kennismaking aan en ontdek de mogelijkheden voor jou!