vervolgpagina-banner

Blog


Van slap excuus naar sterk mens door ervaring

ervaring
BLOGFit worden | 11 augustus 2021

Voor veel mensen geldt dat sporten een ervaring is waar ze het liefst met een enorme boog omheen lopen. Ze vinden het intimiderend, denken er niet goed in te zijn en vermijden het daarom het liefst. Dat was ook het geval bij Mireille (38). ‘Het leek me altijd vooral zoveel tijd kosten. Niet alleen moet je naar een sportschool en daar een uur buffelen, maar daarna moet je je ook nog eens douchen en omkleden. Ik zag vooral nadelen. Zoals je wel kunt raden, het kwam er nooit van. De drempel was te hoog. Tot ik personal training ontdekte!’

Tijd voor verandering

‘De dag waarop ik wist dat er verandering in mijn situatie moest komen, kwam toch. Het begon een ochtend waarop ik bijna niet uit bed kon komen van de vermoeidheid. Ook viel het me op dat ik moeite had mijn schoenen aan te trekken. Bukken lukte steeds minder gemakkelijk door mijn buik. In die periode had ik bovendien gemerkt dat ik spelen met mijn zoontje niet goed kon volhouden. Maar het zweet brak me al uit bij de gedachte dat ik toch echt moest gaan sporten.’

Slechte ervaring

‘De eerste week was ik direct ontmoedigd want ik had me direct bezeerd. Ik had geen enorme blessure, maar mijn ego had wel schade opgelopen. Ik had namelijk geen idee waar ik mee bezig was. Het deed me meteen terugdenken aan de gymlessen op school, toen ik altijd als laatste werd gekozen en me enorm schaamde omdat ik weinig durfde. Al vanaf jonge leeftijd had ik mezelf aangeleerd dat sporten niets voor mij was en dat mensen me toch zouden uitlachen. Het lukte me niet daaruit te breken.’

Personal trainer

‘Toen raadde een goede vriend van me een personal trainer aan. Dat leek me niets, ik dacht dat dat alleen voor sportfanaten was. Maar mijn vriend zei dat een personal trainer ideaal is voor beginners. Al helemaal als je kampt met belemmerende gedachten.’

Steuntje in de rug

‘Soms is het enige wat je nodig hebt een steuntje in de rug. Maar een personal trainer is veel meer dan steun. Bij de trainingen heb ik door ervaring geleerd hoe je op de goede manier moet sporten. Door de afwisselende trainingen werd het nooit saai. Daarbij zorgde humor en positieve feedback ervoor dat ik altijd met een lach op mijn gezicht weer naar huis ging, eindelijk kreeg ik positieve associaties bij sporten. En ik leerde dat ik écht wel iets kan. Bovendien voelde ik dat ik sterker werd.’

Leren verder te kijken

‘Met een lege benzinetank kom je ook niet vooruit toch? Zo leerde ik ook de juiste voedingsstoffen voor mijzelf te gaan gebruiken. Ik hield me altijd aan het hele strenge lijnen, honger lijden en vervolgens vervallen in eetbuien. Wat zat ik ernaast. Je voeding moet namelijk een toevoeging zijn op je actieve levensstijl door je voldoende energie te geven en je de juiste stoffen aan te leveren. Nu eet ik goed, gezond en voldoende. Ik heb geen honger, maar voed mijn lichaam met wat het nodig heeft.’

Beter in mijn vel

‘Sinds ik aan het trainen ben, zie ik verbeteringen op allerlei vlakken van mijn leven. Tegenwoordig loop ik met een gestrekte rug het kantoor binnen en voel ik mij veel zelfverzekerder. Daarnaast ben ik ook positiever doordat ik zo goed in mijn vel zit. Alles gaat soepeler en ik kan weer de persoon zijn die ik wil zijn.’

Gun het jezelf ook

‘De drempel om te sporten ligt vaak hoog, maar bij Harmen kun je zo aankloppen! Hij kan jou met zijn ervaring de kennis en vaardigheden geven die je nodig hebt en je de juiste ondersteuning bieden. Bovendien kan hij je nog iets veel belangrijkers geven, namelijk plezier in sporten en meer zelfvertrouwen.’

Deel dit bericht op:

Meer blogs

Een steuntje in de rug met personal training

Personal training helpt je ontdekken wat je werkelijke doel is en hoe je dat moet bereiken. Ontdek hier meer over personal training!

Lees meer

Afvallen met voedingssupplementen!

Effectief afvallen? Dat kan met voedingssupplementen!

Lees meer

Blijf gemotiveerd met Body Mission

Motivatie krijgen voor afvallen? Kies voor Body Mission!

Lees meer

Kun je jouw stress weg sporten?

Kun je met sporten de stress in je lichaam terugdringen? Ja! Lees hier hoe.

Lees meer

Small group training: motiverend en effectief!

Geef je motivatie een boost door niet in je eentje te gaan zwoegen.

Lees meer

‘Door personal training zit ik beter in mijn vel!’

‘Harmen is de stok achter de deur die ik nodig heb’, vertelt Natasja.

Lees meer

Personal training: ook voor begeleiding bij revalidatie!

Het valt niet mee om een periode van blessure of ziekte weer fysiek te boven te komen. Het lijkt wel alsof je een heel ander lichaam hebt gekregen. Opeens raak je al buiten adem als je een traptrede oploopt en heb je geen puf meer voor de dingen die je eerst nagenoeg geen energie kostten. Je wilt de kracht, conditie en energie van vroeger weer terug, maar hoe?

Lees meer

Krijg jij genoeg voedingsstoffen binnen?

Je kunt hard je best doen om zo gezond mogelijk te eten, maar toch nog belangrijke voedingsstoffen missen in je eetpatroon. Ook is het zo dat eten steeds vaker bewerkt of lang bewaard is, waardoor veel voedingsstoffen verloren gaan. Het is belangrijk om tekorten in voedingsstoffen te voorkomen, omdat deze tot lichamelijke klachten kunnen leiden.

Lees meer

Sportmotivatie weer verdwenen? Schakel een trainer in!

Vol goede moed begon je met sporten. Je sleepte jezelf meerdere keren per week de sportschool in, maar de motivatie om te sporten begon steeds verder weg te ebben. Wanneer de motivatie om te bewegen steeds vaker achterwege blijft, kan het een goed idee zijn om een personal trainer in te schakelen.

Lees meer

Tijd voor actie!
Zet de eerste stap
naar een gezonder
en fitter leven.

Vraag een gratis kennismaking aan en ontdek de mogelijkheden voor jou!