vervolgpagina-banner

Blog


Gezond aankomen: hoe doe je dit goed?

gezond aankomen
BLOGFit worden | 6 januari 2023

We worden platgegooid met adviezen over hoe je effectief af moet vallen, maar over gezond aankomen zie en hoor je weinig. Bijvoorbeeld wanneer je intensief sport, of gewoon graag wat gewicht erbij wilt. Toch is het ontzettend belangrijk dat je op een goede en verantwoorde manier aankomt. Dit lijkt zo makkelijk, maar er zijn zeker wat nuances te maken als je niet alleen maar pizza’s, burgers en ander vet in je lichaam wilt stoppen.

Hoe kun je ‘aankomen’?

Aankomen lijkt heel makkelijk. Wanneer je het niet wilt, voel je de kilo’s eraan komen als je alleen maar naar een taart kijkt. Wanneer je wel wilt aankomen kan het echter behoorlijk lastig voelen om dit efficiënt te doen. Het is goed om te kijken naar wat je consumeert op een dag, bijvoorbeeld in een notitieboekje of (eet)dagboek. Op een dag heb je een aantal calorieën nodig. Ga eens na of je hieraan zit en op welke momenten op een dag je extra zou kunnen eten. Zorg dat je op vaste tijden eet. Vind je het lastig om drie keer op een dag te eten, probeer dan verschillende kleine maaltijden op een dag binnen te krijgen.

Hoe kun je gezond aankomen?

Gezond aankomen doe je door veel producten met eiwit in je voeding te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan:

Eigenlijk alles dat sowieso in een gezond dieet hoort, dus! Een gezonde, gebalanceerde combinatie van deze voedingsmiddelen draagt zorg voor jouw algehele gezondheid en daarmee ook jouw gewicht.

Valkuilen van aankomen

Een valkuil in het aankomen is dat mensen soms denken niet meer te hoeven bewegen. Het resultaat is vaak dat ze alleen rondom de buik en heupen aankomen en dit is vaak dan weer niet de bedoeling. Let er dus op dat je nog wel voldoende beweging krijgt en dat dit in verhouding is met de hoeveelheid calorieën je consumeert.

Ondersteuning bij gezond aankomen

Aankomen op een gezonde manier is dus belangrijk om te zorgen dat je aankomt zoals jij dat graag wilt, zonder dat het ongezond of onverantwoord wordt. Dit vergt een hoop kennis, planning en ideeën die jij misschien niet in huis hebt. Daar helpen we je bij Leef Sterk & Gezond graag bij. Behalve je voeding kijken we naar het hele plaatje zodat jij aankomt zoals jij dat wilt.

Deel dit bericht op:

Meer blogs

Een steuntje in de rug met personal training

Personal training helpt je ontdekken wat je werkelijke doel is en hoe je dat moet bereiken. Ontdek hier meer over personal training!

Lees meer

Afvallen met voedingssupplementen!

Effectief afvallen? Dat kan met voedingssupplementen!

Lees meer

Blijf gemotiveerd met Body Mission

Motivatie krijgen voor afvallen? Kies voor Body Mission!

Lees meer

Kun je jouw stress weg sporten?

Kun je met sporten de stress in je lichaam terugdringen? Ja! Lees hier hoe.

Lees meer

Small group training: motiverend en effectief!

Geef je motivatie een boost door niet in je eentje te gaan zwoegen.

Lees meer

‘Door personal training zit ik beter in mijn vel!’

‘Harmen is de stok achter de deur die ik nodig heb’, vertelt Natasja.

Lees meer

Personal training: ook voor begeleiding bij revalidatie!

Het valt niet mee om een periode van blessure of ziekte weer fysiek te boven te komen. Het lijkt wel alsof je een heel ander lichaam hebt gekregen. Opeens raak je al buiten adem als je een traptrede oploopt en heb je geen puf meer voor de dingen die je eerst nagenoeg geen energie kostten. Je wilt de kracht, conditie en energie van vroeger weer terug, maar hoe?

Lees meer

Krijg jij genoeg voedingsstoffen binnen?

Je kunt hard je best doen om zo gezond mogelijk te eten, maar toch nog belangrijke voedingsstoffen missen in je eetpatroon. Ook is het zo dat eten steeds vaker bewerkt of lang bewaard is, waardoor veel voedingsstoffen verloren gaan. Het is belangrijk om tekorten in voedingsstoffen te voorkomen, omdat deze tot lichamelijke klachten kunnen leiden.

Lees meer

Sportmotivatie weer verdwenen? Schakel een trainer in!

Vol goede moed begon je met sporten. Je sleepte jezelf meerdere keren per week de sportschool in, maar de motivatie om te sporten begon steeds verder weg te ebben. Wanneer de motivatie om te bewegen steeds vaker achterwege blijft, kan het een goed idee zijn om een personal trainer in te schakelen.

Lees meer

Tijd voor actie!
Zet de eerste stap
naar een gezonder
en fitter leven.

Vraag een gratis kennismaking aan en ontdek de mogelijkheden voor jou!