vervolgpagina-banner

Blog


‘Ik moest een andere manier zoeken om af te vallen’

af te vallen
BLOGFit worden | 5 mei 2022

Op een gegeven moment was voor mij de maat vol. Het was klaar met al het ongezonde eten elke dag. Daarom besloot ik voor de volle 100% ervoor te gaan. Niet meer al die suiker, stoppen met al die vettige snacks, eindelijk vooral fruit, groente en volkorenproducten. De sportschool werd ook een dagelijks uitje.

De juiste balans vinden

Zo’n 4 tot 5 maanden was ik volop gefocust en werkte ik keihard aan mijn nieuwe leefstijl. Aan de ene kant is het natuurlijk heel goed om zo gedisciplineerd te werk te gaan, maar ik merkte dat het voor mij niet de manier was om een gezonde balans te krijgen. Het was niet zo dat ik niet afviel, dat wel, maar het ging te snel op een gegeven moment.

Als je net zoals ik lijdt aan overgewicht en je valt af, dan ben je daar best blij mee. Maar eigenlijk sloeg ik achteraf wat door. Bovendien had ik, bij nader inzien, niet zoveel kennis over welke sportoefeningen en welk voedingspatroon nou echt bij mijn doelen pasten. Maar omdat mijn strategie werkte, dacht ik dat ik er maar mee moest doorgaan. Op een gegeven moment werd het alleen te veel voor me. Ik merkte dat ik geen puf meer had, me vooral bezighield met mijn dieet en bovendien een blessure begon te ontwikkelen. Daardoor werd ik niet meer gelukkig van het sporten en ik pakte steeds vaker weer de snacks erbij.

Een andere manier

Dat vond ik jammer, want ik wilde graag mijn gezonde leefstijl volhouden; ook omdat ik voor mijn kinderen voorheen niet een goed voorbeeld was geweest. Maar ik besefte wel dat het op een andere manier moest. Toen ben ik op internet gaan kijken en kwam ik terecht op de website van Leef Sterk & Gezond. De positieve verhalen van anderen hebben me geïnspireerd en ik besloot contact op te nemen met Harmen.

Toen ik bij hem kwam, kon ik mijn hele verhaal bij hem kwijt. Dat was fijn, want ik kon duidelijk uit de doeken doen waar ik mee in de knoop zat. Ik kreeg meteen het gevoel dat hij me begreep. Dat was heel prettig. Ook gaf hij veel informatie over hoe ik zo veilig en effectief mogelijk kon afvallen, op een manier die vol te houden was. Uiteindelijk zijn we tot een prettige werkwijze gekomen waar ik nog steeds enthousiast over ben. Daar ben ik hem tot de dag van vandaag ontzettend dankbaar voor!

We hebben samen afgesproken dat, wanneer ik de energie heb om te sporten, ik dat ook ga doen. Op deze manier heb ik een voldaan gevoel als ik de sportschool uit loop. Ik had natuurlijk een korte terugval naar ongezond eten. Ik vind het nog steeds wel lastig om af en toe ongezond eten los te laten. Maar ik heb geleerd dat ik niet zo vreselijk streng voor mezelf moet zijn. Het leven draait om balans; pas dan kun je het ook volhouden.

Noor (42)

Harmen over…

‘Wat je aan het verhaal van Noor kan zien, is dat het heel belangrijk is om energie te halen uit het sporten en gezond eten. Door onvoldoende brandstof binnen te krijgen, houd je het bewegen niet vol en grijp je snel naar gemakkelijke en ongezondere snacks. Bovendien is het belangrijk dat je je goed kunt blijven voelen bij je proces. Een goede mentale gezondheid is namelijk even belangrijk als lichamelijke gezondheid. Als je mentaal en lichamelijk is balans bent, ga je het veel verder brengen en houd je het ook vol op langere termijn.’

Over Leef Sterk & Gezond

Harmen Sterk is een gediplomeerde personal trainer met jarenlange ervaring als fitnesscoach en personal trainer en oprichter van Leef Sterk & Gezond. Hij begeleidt iedereen die wil werken aan een betere gezondheid, die slanker of sterker wil worden, of die weer fitter wil worden na een blessure of aan het revalideren is. Daarom werkt hij met een unieke combinatie tussen personal training, voedingsadvies en mindsetcoaching, oftewel: het Body Mission-programma. Lessen vinden plaats bij Sportschool Sport Fysiek in Sliedrecht of bij Inspire Fitnessclub in Gorinchem. Harmen: ‘Bij Leef Sterk & Gezond help ik mensen graag fysiek én mentaal de beste versie van zichzelf te zijn. Want als jij in je kracht staat, kun je alles uit het leven halen. Samen zetten we iets moois neer!’

Dit artikel verscheen eerder in ForYou Magazine Rotterdam.

Deel dit bericht op:

Meer blogs

Een steuntje in de rug met personal training

Personal training helpt je ontdekken wat je werkelijke doel is en hoe je dat moet bereiken. Ontdek hier meer over personal training!

Lees meer

Afvallen met voedingssupplementen!

Effectief afvallen? Dat kan met voedingssupplementen!

Lees meer

Blijf gemotiveerd met Body Mission

Motivatie krijgen voor afvallen? Kies voor Body Mission!

Lees meer

Kun je jouw stress weg sporten?

Kun je met sporten de stress in je lichaam terugdringen? Ja! Lees hier hoe.

Lees meer

Small group training: motiverend en effectief!

Geef je motivatie een boost door niet in je eentje te gaan zwoegen.

Lees meer

‘Door personal training zit ik beter in mijn vel!’

‘Harmen is de stok achter de deur die ik nodig heb’, vertelt Natasja.

Lees meer

Personal training: ook voor begeleiding bij revalidatie!

Het valt niet mee om een periode van blessure of ziekte weer fysiek te boven te komen. Het lijkt wel alsof je een heel ander lichaam hebt gekregen. Opeens raak je al buiten adem als je een traptrede oploopt en heb je geen puf meer voor de dingen die je eerst nagenoeg geen energie kostten. Je wilt de kracht, conditie en energie van vroeger weer terug, maar hoe?

Lees meer

Krijg jij genoeg voedingsstoffen binnen?

Je kunt hard je best doen om zo gezond mogelijk te eten, maar toch nog belangrijke voedingsstoffen missen in je eetpatroon. Ook is het zo dat eten steeds vaker bewerkt of lang bewaard is, waardoor veel voedingsstoffen verloren gaan. Het is belangrijk om tekorten in voedingsstoffen te voorkomen, omdat deze tot lichamelijke klachten kunnen leiden.

Lees meer

Sportmotivatie weer verdwenen? Schakel een trainer in!

Vol goede moed begon je met sporten. Je sleepte jezelf meerdere keren per week de sportschool in, maar de motivatie om te sporten begon steeds verder weg te ebben. Wanneer de motivatie om te bewegen steeds vaker achterwege blijft, kan het een goed idee zijn om een personal trainer in te schakelen.

Lees meer

Tijd voor actie!
Zet de eerste stap
naar een gezonder
en fitter leven.

Vraag een gratis kennismaking aan en ontdek de mogelijkheden voor jou!